Domovská stránka > C > Co Je To Síť Lan?

Co je to síť LAN?

Local Area Network (též LAN, lokální síť, místní síť) označuje počítačovou síť, která pokrývá malé geografické území (např. domácnosti, malé firmy). Přenosové rychlosti jsou vysoké, řádově Gb/s.

Přečtěte si více

Co je to WAN konektor?

1 modrý (WAN port – slouží pro připojení k přívodní datové zásuvce poskytovatele) a 4 žluté (pro využití v naši domácí síti – můžeme kabelově připojit jakékoliv zařízení v domácnosti). Zvolíme jeden ze žlutých. Po připojení by nám měl router přidělit IP adresu, zkontrolujeme na síťovém rozhraní počítače. Jak nastavit WAN? Vložte AC adaptér vašeho bezdrátového routeru do DC-IN portu a zapojte do zásuvky. Použijte jiný síťový kabel a připojte váš modem do WAN portu vašeho bezdrátového routeru. Použijte svazkový síťový kabel a připojte váš počítač do LAN portu vašeho bezdrátového routeru.

Jak na WiFi?

Pro co možná nejsnadnější náběh nového WiFi routeru doporučujeme nastavit název WiFi sítě a její heslo identicky vůči starému routeru. Pokud jste však měli krátké heslo, nový WiFi router vám jej nedovolí s ohledem na bezpečnost nastavit. Společně s heslem také vyberte způsob zabezpečení. Tak co to je wifi? Wi-Fi (nebo také Wi-fi, WiFi, Wifi, wi-fi, wifi) je v informatice označení pro několik standardů IEEE 802.11 popisujících bezdrátovou komunikaci v počítačových sítích (též Wireless LAN, WLAN). Samotný název WiFi vytvořilo Wireless Ethernet Compatibility Aliance.

Jak se připojit k lokální síti?

Klikněte na Start → Ovládací panely → Síťová připojení a vyberte přídavnou kartu, jíž použijete k propojení s notebookem. Otevřete vlastnosti karty a na záložce Obecné dvakrát poklepejte na Protokol sítě Internet (TCP/IP). Zvolte možnost Použít následující IP adresu a vložte například 192.168.0.1. Jak se nazývá lokální počítačová síť? LAN (local area network) – místní počítačová síť například v domácnosti či jedné budově (např. ethernet), MAN (metropolitan area network) – metropolitní síť propojující větší množství zařízení v městské zástavbě, WAN (wide area network) – rozlehlá síť spojující LAN a MAN sítě (např.

Co je to síťová karta?

Síťová karta je prvek, který je obsažen v obsluhovaném zařízení nebo zapojen v jeho bezprostřední blízkosti. Zajišťuje pro něj síťovou komunikaci z pohledu klienta a stará se o všechny funkce, které s tím souvisí. Pokud jde o to, co je wan na routeru? Do portu s názvem WAN připojte kabel od poskytovatele internetu. Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel.

Jak nastavit připojení LAN?

Stačí, když kliknete na Start – Nastavení – Síť a internet. Zde si v levném menu vyberte možnost Ethernet a dejte Změnit možnosti adaptéru. Rázem se před vámi otevře seznam všech síťových prvků, které můžete využívat. Ať už je to připojení skrze LAN, Wi-Fi, VPN a další.

By Sirkin Pyanowski

Kde se využívá tyristor? :: Co je FAT 32?
Užitečné odkazy