Domovská stránka > J > Jak Nastavit Lan V Routeru?

Jak nastavit LAN v routeru?

Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel. V případě, že se chcete připojovat přes Wi-Fi, připojte se na název sítě, jenž je napsaný na spodní straně routeru. Potřebné heslo najdete na zadním štítku.

Přečtěte si více

Jak zmenit nastaveni Wi-Fi routeru?

Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Podle toho, jak se pripojit k repeateru? Opakovač musí být zapojen v elektrické síti a nastaven jako opakovač – následně jej připojte kabelem k druhému zařízení. Tlačítko WPS slouží pro navázání spojení bez potřeby ručního nastavování a zadávání hesla, stačí pouze stisknout tlačítko WPS na modemu a opakovači.

Když to vezmeme v úvahu, jak si přejmenovat domácí wi-fi?

Změnu názvu WiFi sítě hledejte pod položkami SSID settings. V kolonce SSID potom změníte název sítě, která se vám bude zobrazovat. Zadejte nové údaje a nezapomeňte je uložit. Následně je nutné router restartovat. Jak zapojit 2 routery za sebe? Hlavní router umístíte poblíž modemu, potom zapojíte jeden konec ehternetového kabelu do libovolného portu LAN na hlavním routeru. Následně zapojíte druhý konec kabelu s koncovkou do portu LAN u sekundárního routeru (pro vytvoření sítě LAN-LAN) nebo do portu WAN (pro síť LAN-WAN). A hurá, síť je hotová!

A další otázka, jak nastavit připojení lan?

Stačí, když kliknete na Start – Nastavení – Síť a internet. Zde si v levném menu vyberte možnost Ethernet a dejte Změnit možnosti adaptéru. Rázem se před vámi otevře seznam všech síťových prvků, které můžete využívat. Ať už je to připojení skrze LAN, Wi-Fi, VPN a další. Tak co je to síť lan? Local Area Network (též LAN, lokální síť, místní síť) označuje počítačovou síť, která pokrývá malé geografické území (např. domácnosti, malé firmy). Přenosové rychlosti jsou vysoké, řádově Gb/s.

Jak nastavit WAN port?

Vložte AC adaptér vašeho bezdrátového routeru do DC-IN portu a zapojte do zásuvky. Použijte jiný síťový kabel a připojte váš modem do WAN portu vašeho bezdrátového routeru. Použijte svazkový síťový kabel a připojte váš počítač do LAN portu vašeho bezdrátového routeru. Jak dát router do tovarniho nastaveni? Prakticky u všech routerů najdete malé tlačítko s označením RESET (návod usnadní hledání). Po jeho stisku lze provést buď krátkým stisknutím restart (odpovídající výše zmíněnému vypnutí/zapnutí) nebo delším podržením tlačítka reset do továrního nastavení.

Také, jak nastavit wi-fi na 2 4 ghz?

Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů.

By Lewert Moradian

Jak restartovat WiFi router? :: Jak velká příloha e-mailu?
Užitečné odkazy