Domovská stránka > C > Co Je To Lan A Wan?

Co je to LAN a WAN?

Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet. Sítě WAN jsou využívány pro spojení lokálních sítí (LAN) nebo dalších typů sítí, takže uživatelé z jednoho místa mohou komunikovat s uživateli a počítači na místě jiném. Spousta WAN je budována pro jednotlivé společnosti a jsou soukromé.

Přečtěte si více

Co je to síť Gan?

GAN – Global Area Networks (globální počítačové sítě)

Jak již z názvu vyplývá, jedná se o globální síť. Z jmenovaných sítí je nejrozsáhlejší, především díky použití satelitů a bezdrátových technologií a tím se stává prakticky neomezená. Základní přenosové rychlosti bývají v řádech Mb/s.
Jak se nazývají servery k vyhledávání na internetu? Zatímco LDAP servery slouží zejména pro vyhledávání lidí v Internetu, různé seznamy odkazů a vyhledávací servery se používají zejména k hledání webových stránek. Seznamy vznikají tak, že několik lidí pečlivě sbírá a do tematických kategorií třídí odkazy na stránky.

Co je to adresa serverů?

V prostředí internetu má každý server svou IP adresu, ke které se pak uživatele připojují, například za účelem otevření webové stránky. Aby si uživatelé nemuseli pamatovat IP adresy serverů, vznikl systém DNS (Domain Name System). Uživateli tak stačí znát název domény a systém DNS provede překlad na cílovou IP adresu. Může se také zeptat, co je to klient server? Klient-server (anglicky client–server, výslovnost [ˌklaiənt ˈsəːvə(r)]) je síťová architektura, která odděluje klienta (často aplikaci s grafickým uživatelským rozhraním) a server, kteří spolu komunikují přes počítačovou síť. Klient-server aplikace obsahují jak klienta, tak i server.

Jakou technologií nepopisuje standard Ethernet?

Ethernet (výslovnost iːθərnɛt) je název souhrnu technologií pro počítačové sítě (LAN, MAN) z větší části standardizovaných jako IEEE 802.3, které používají kabely s kroucenou dvojlinkou, optické kabely (ve starších verzích i koaxiální kabely) pro komunikaci přenosovými rychlostmi od 1 Mbit/s po 400 Gbit/s. Co je to UTP? UTP může být: unshielded twisted pair – druh kabelu, nestíněná kroucená dvojlinka. Micro Transport Protocol (µTP, uTP) – přenosový protokol. uridintrifosfát – jedna ze základních stavebních částí RNA.

Také, na co je kabel rj-45?

Koncovka RJ-45 je dnes nejčastěji používaný typ zapojení síťových kabelů UTP a STP. Mimo to se ale používá ke spojení xDSL modemů, ISDN zařízení, E1 atp. Vytlačila mnoho ostatních koncovek, z důvodu snižování počtu vodičů a modernizace počítačového vybavení. Je to koncovka typu 8P8C (z angličtiny: 8 pozic, 8 vodičů). Jaké topologie znáš? Nejčastější topologie jsou sběrnice, kruh, hvězda, strom a páteřní topologie.

  • Sběrnicová (bus) topologie.
  • Kruhová (ring) topologie.
  • Hvězdicová (star) topologie.
  • Stromová (tree) topologie.
  • Páteřní (backbone) topologie.

Jaké jsou topologie sítí?

V síti rozdělujeme základní typy topologií jako jsou (Sběrnicová, kruhová, hvězdicová, stromová a mesh) - Tyto topologie se využívají v LAN. Sběrnicová topologie je realizována pomocí jednoho souvislého useku kabelu (backbone) na který se připojují ostatní zařízení pomocí spojek nebo odboček.

By Yasmeen

Jak se nazývá přeměna plynné fáze na pevnou? :: Kdy vznikl první osobní počítač?
Užitečné odkazy