Domovská stránka > C > Co Je To Blu Ray?

Co je to Blu ray?

Tuto technologii vyvinula japonská firma Sony ve spolupráci s firmou Philips a název Blu- ray v překladu znamená modrý paprsek, a je to označení související s barvou světla používaného ke čtení záznamového média.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak přehrát blu ray disk?

Přehrávání disků DVD nebo Blu Ray

K přehrávání filmů na discích DVD/Blu Ray je nutné použít aplikaci Windows DVD Player (nepodporuje přehrávání disků Blu-ray) nebo aplikaci jiného výrobce.
Kolik vrstev má Blu ray disk? Tak jako CD, má i blu-ray disk průměr 12 cm (v menší variantě 8 cm) a tloušťku 1,2 mm. Disky umožňují záznam dat s celkovou kapacitou až 25 GB u jednovrstvého disku, 50 GB u dvouvrstvého disku až po 100 GB u oboustranné dvouvrstvé varianty.

Jaká je kapacita DVD?

DVD oproti CD poskytuje: efektivnější korekci chyb. vyšší kapacitu záznamu (asi 4,7 GB/4,4 GiB oproti 0,7 GB) odlišný souborový systém Universal Disk Format, který není zpětně kompatibilní s ISO 9660, který se používá na CD-ROM. Co je Blu-ray mechanika? Blu-ray disk - již třetí generace optických disků určených, pro ukládání digitálních dat je zde. Data se ukládají ve stopě tvaru spirály 0.1 mm pod povrch disku, příčný odstup stop je 0,35 µm. Pro čtení disků Blu-ray se používá laserové světlo s vlnovou délkou 405 nm.

Proč koupit Blu-ray?

1. Lepší už to nebude Neexistuje způsob, jak dostatečně zdůraznit důležitost tohoto bodu. Zatímco Blu-ray je díky osmibitové barevné hloubce a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů schopen přiblížit se tomu, jak ten který film vypadal v kinech, Ultra HD Blu-ray poskytuje téměř 1:1 kopii s naprostým minimem kompromisů. Pokud jde o to, jak spustit dvd na windows 10? Pokud chcete přehrávat disky DVD ve Windows 10, přejděte do obchodu Microsoft Store a kupte si aplikaci Windows Přehrávač DVD nebo jinou aplikaci, která přehrává disky DVD. Dostupné jsou i bezplatné DVD přehrávače.

Jak vypálit film na Blu-ray?

Windows: Vypalte svou ISO pomocí ImgBurn

Pod zdrojem klikněte na žlutou ikonu složky a vyhledejte a vyberte ISO vašeho filmu. Ujistěte se, že je v části Cíl vybrána vaše cílová disková jednotka, poté klikněte na velké vypalovací tlačítko v dolní části okna. ImgBurn začne vypalovat vaše ISO na disk.
Jakou kapacitu může mít největší DVD disk? DVD+R DL je dvouvrstvý zapisovatelný formát DVD podobný DVD+R. Na disky DVD+R DL lze nahrávat až 8,3 GB na disk oproti 4,7 GB na standardní disky DVD+R. Na disk DVD+R DL lze data nahrát pouze jednou, pak jsou data na disku trvale uložena.

Tak co je to dvd?

Řada z vás již určitě o DVD slyšela (zkratka digital video disc - disk digitálního videa nebo digital versatile disc - disk všestranného použití). Jde o disk napohled podobný CD, ale při bližším prozkoumání zjistíte, že jde o mnohem větší kapacitu. Ta je totiž výrazně větší a to 4,7 až 17 GB.

By Mort

Co je lepší DVI nebo VGA? :: Co je doba Dabová?
Užitečné odkazy