Domovská stránka > C > Co Je To Blu Ray Prehravac?

Co je to Blu ray prehravac?

Blu-ray přehrávač funguje podobně jako klasický DVD přehrávač. Používá však modernější modrý laser, který dokáže přečíst mnohem hustěji zapsaná data. Právě díky tomu se na Blu-ray disky, přestože jsou k nerozeznání od DVD, vejde až pětkrát více informací. Konkrétně až 25 GB dat na jednu vrstvu.

Přečtěte si více

Jak spustit DVD na Windows 10?

Pokud chcete přehrávat disky DVD ve Windows 10, přejděte do obchodu Microsoft Store a kupte si aplikaci Windows Přehrávač DVD nebo jinou aplikaci, která přehrává disky DVD. Dostupné jsou i bezplatné DVD přehrávače. Co je to BD? Blu-ray disk (běžně zkracováno na BD, někdy používané BR není přesné – složenina Blu-ray je považována za jedno slovo, zatímco celý název formátu zní „Blu-ray disk“, odtud zkratka BD) patří k třetí generaci optických disků, určených pro ukládání digitálních dat.

Jaký Blu ray přehrávač?

Název produktuCena (od)
1.Sony UBP-X700B (5 / 5)6000 Kč
2.Panasonic DP-UB820EGK (5 / 5)11350Kč
3.LG BP450 (4,9 / 5)2000 Kč
4.Sony UBP-X800M2 (4,8 / 5)9000 Kč
2 další řádky Jak zapnout DVD na počítači? Přehrávání CD nebo DVD

Vložte do jednotky disk, který chcete přehrát. Obvykle se disk začne přehrávat automaticky. Pokud ne nebo pokud chcete přehrát už vložený disk, otevřete Windows Media Player a v knihovně přehrávače vyberte v navigačním podokně název disku.

Jak nastavit automatické spuštění DVD?

Řešení

  1. Klikněte na tlačítko Start a poté na Ovládací panely .
  2. Změnit zobrazení podle kategorie.
  3. Klikněte na Hardware a zvuk .
  4. Klikněte na Automatické přehrávání .
  5. Zaškrtněte políčko Použít automatické přehrávání pro všechna média a zařízení .
Proč nejdou přehrát videa z DVD? Pokud v Průzkumníkovi nevidíte CD/DVD, znamená to, že disk nebyl v operačním systému Windows rozpoznán. Přejděte k následujícím možnostem řešení. Zkontrolujte Windows Update. Více informací v FAQ Jak spustit Windows Update.

Lidé se také ptají, jaký je rozdíl mezi dvd a blu-ray?

Vzhledem se Blu-ray a DVD od sebe nijak neliší, jedná se o stejné stříbřité kotoučky o průměru 12 cm. Rozdíl spočívá především v hustotě záznamu dat na disk. Několikrát vyšší hodnoty je dosaženo použitím laserového paprsku o jiné vlnové délce (405 nm) než u DVD (650 nm). Jaká je kapacita DVD? DVD+R DL je dvouvrstvý zapisovatelný formát DVD podobný DVD+R. Na disky DVD+R DL lze nahrávat až 8,3 GB na disk oproti 4,7 GB na standardní disky DVD+R. Na disk DVD+R DL lze data nahrát pouze jednou, pak jsou data na disku trvale uložena.

Jaká je kapacita CD?

Kapacita 12 cm disku je stejná jako u běžného disku CD-ROM, tzn. 74 minut audia ve formátu CD-DA nebo 650 MB dat. V současnosti se díky toleranci normy můžeme již setkat pouze s disky o kapacitě 700 MB (80 min), což je maximum, co norma umožňuje. Větší média již nemusí být čitelná ve všech přehrávačích.

By Smoot

Jak funguje Blu ray? :: Jak získat Netflix levněji?
Užitečné odkazy