Domovská stránka > J > Jakou Má Kapacitu Blu Ray?

Jakou má kapacitu Blu ray?

Disky umožňují záznam dat s celkovou kapacitou až 25 GB u jednovrstvého disku, 50 GB u dvouvrstvého disku až po 100 GB u oboustranné dvouvrstvé varianty. Díky umístění záznamu 0,1 mm pod povrch je možné vyrobit hybridní disk s DVD i Blu-ray záznamem na jedné straně disku.

Přečtěte si více

Jaké otáčky mají dnešní pevné disky?

Průměrná rychlost otáčení je dnes 4200, 5400, 7200, 10000 a 15000 ot/min. Kolik váží 1 CD?

průměr12cm
tloušťka1,2mm
otvor ve středu1,5 cm
váha18g
datav oblasti 46-117mm

V jakém formátu je hudba na CD?

Většina vypalovacího softwaru vytváří zvuková CD ze souborů WAV, proto musíme komprimované soubory do tohoto formátu nejprve převést čili dekódovat. Jaký je rozdíl mezi DVD a Blu Ray? Blu-ray disk má stejné fyzické parametry jako CD či DVD (12 či 8 cm v průměru a tloušťka 1,2 mm), ale rozdíl oproti starším kamarádům tkví v modrém laseru: zatímco červená laserová dioda u běžných CD či DVD přehrávačů využívá laser o vlnové délce 650 nanometrů, modrý laser u Blu-ray přehrávače má pouze 405 nanometrů.

Jakou DVD mechaniku?

Asus SDRW-08D2S-U Lite

Cenově dostupná externí DVD mechanika Asus patří mezi nejprodávanější modely. Disponuje jednoduchým napájením přes USB port 2.0. Stejně jako podobní konkurenti i Asus SDRW-08D2S umožňuje čtení CD a DVD disků, ale stejně tak dokáže na disky i zapisovat díky možnosti vypalování.
Také, co umí mechanika dvd rw? V souvislosti s PC dostává DVD další nové možnosti. Na DVD se dají totiž také ukládat data a programy a tak se DVD spíše vykládá jako digitální víceúčelový disk. Takovéto disky nelze přehrát v obyčejné CD-ROM mechanice. Naopak mechanika DVD dokáže číst disky CD-ROM, CD-R i CD-RW.

Když to vezmeme v úvahu, co jsou to optické mechaniky?

Optickou mechaniku využijete při čtení a zápisu optických disků CD, DVD nebo Blue-ray. Optické mechaniky se nejčastěji používají k archivaci a výměně dat. Některé mechaniky umí disky číst, většina ale zvládne také zápis (neboli vypalování). Pokud jde o to, jak funguje vypalování cd? Při vypalování se právě toto organické barvivo zahřeje, což způsobí jeho fyzickou změnu. Vypalovací paprsek tak vytváří miniaturní kopečky. Přestože se vypálený pit - onen zmíněný kopeček od pitu lisovaného fyzikálně liší, i nadále se hovoří o pitu. Kopeček zvaný pit mění odrazivost od zlatého podkladu.

Kdy byl vynalezen přehrávač?

Budiž hudba: IXI

Před 30 lety, konkrétně v roce 1979 představil mladý 23letý britský vynálezce Kane Kramer svůj návrh takzvaného digitálního zvukového přehrávače (DAP). Ten disponoval ovládacími prvky, displejem a velmi malou pamětí, která byla schopna uložit až 3,5 minuty zvuku.

By Clift Mukkesh

Jaká část BIOSu je v paměti ROM? :: Co je to CD a DVD?
Užitečné odkazy