Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Dvd A Blu-Ray?

Jaký je rozdíl mezi DVD a Blu-Ray?

Vzhledem se Blu-ray a DVD od sebe nijak neliší, jedná se o stejné stříbřité kotoučky o průměru 12 cm. Rozdíl spočívá především v hustotě záznamu dat na disk. Několikrát vyšší hodnoty je dosaženo použitím laserového paprsku o jiné vlnové délce (405 nm) než u DVD (650 nm).

Přečtěte si více

Jak vypálit film na Blu-ray?

Windows: Vypalte svou ISO pomocí ImgBurn

Pod zdrojem klikněte na žlutou ikonu složky a vyhledejte a vyberte ISO vašeho filmu. Ujistěte se, že je v části Cíl vybrána vaše cílová disková jednotka, poté klikněte na velké vypalovací tlačítko v dolní části okna. ImgBurn začne vypalovat vaše ISO na disk.
Jak funguje Blu ray? Jak Blu-ray disc funguje? Podobně jako u gramofonu snímá jehla hudební stopu z vylisovaných drážek na vinylové desce, tak i modrý laser snímá vypálená data na Blu-ray disku.

Co je to DVD?

Řada z vás již určitě o DVD slyšela (zkratka digital video disc - disk digitálního videa nebo digital versatile disc - disk všestranného použití). Jde o disk napohled podobný CD, ale při bližším prozkoumání zjistíte, že jde o mnohem větší kapacitu. Ta je totiž výrazně větší a to 4,7 až 17 GB. A další otázka, na jakém principu pracuje dvd ram? Fyzická datová struktura DVD-RAM je podobná jako u disket a pevných disků, jelikož ukládá data v soustředných kruzích. K diskům DVD-RAM může být přistupováno jako k běžnému pevnému disku a většinou není potřeba k přístupu speciálního softwaru.

Může se také zeptat, co je to dvd mechanika?

Je to periferní zařízení na ukládání dat na optické disky. Některé mechaniky mohou jen číst z disku, ale většina mechanik umí čtení i zápis. Rekordéry se někdy nazývají vypalovací mechanika nebo zapisovací mechanika. Obecné prostředky a technologie zahrnuje rodiny obsahující CD, DVD, Blu-ray, HD DVD. Může se také zeptat, jak správně zapojit stínění? Jak už tu bylo napsáno, stínění je důležité při dlouhých vedeních souběžných s jinými technologiemi, které mohou signál v UTP kabelu ovlivňovat. Tím může být jak silařina tak jiné sdělovací kabely. Stínění má smyls zapojit na obou koncích, ale za předpokladu že je na stejný potenciál tedy zem.

Jak zapojit reproduktory do jacku?

V souvislosti s repro mluvit o 220V je téměř sebevražedné. Přičemž, když máš ten rozebraný jack v ruce, tak ten "spojený" drátek se připájí naspod - jakoby nějaké uzemnění. Levý kanál (snad se moc nepletu) je připájí na ten "plíšek" co vede k prostřednímu dílku na jacku, a pravý pak logicky na ten zbývající. Podle toho, jak zapojit reproduktory k počítači? Pevné reproduktory nebo sluchátka – lze připojit ke stolnímu nebo notebooku pomocí zvukového konektoru 3,5 mm nebo kabelu USB. Bezdrátové reproduktory nebo sluchátka – lze připojit k počítači Bluetooth pomocí technologie Bluetooth.

Jak přehrát Blu ray disk?

Přehrávání disků DVD nebo Blu Ray

K přehrávání filmů na discích DVD/Blu Ray je nutné použít aplikaci Windows DVD Player (nepodporuje přehrávání disků Blu-ray) nebo aplikaci jiného výrobce.

By Lozar Epperheimer

Co delat kdyz mi nejde zapnout Bluetooth? :: Jak připojit staré DVD s novou TV?
Užitečné odkazy