Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Dvd A Blu Ray?

Jaký je rozdíl mezi DVD a Blu Ray?

Blu-ray disk má stejné fyzické parametry jako CD či DVD (12 či 8 cm v průměru a tloušťka 1,2 mm), ale rozdíl oproti starším kamarádům tkví v modrém laseru: zatímco červená laserová dioda u běžných CD či DVD přehrávačů využívá laser o vlnové délce 650 nanometrů, modrý laser u Blu-ray přehrávače má pouze 405 nanometrů.

Přečtěte si více

Také, co je blu ray přehrávač?

Blu-ray přehrávač funguje podobně jako klasický DVD přehrávač. Používá však modernější modrý laser, který dokáže přečíst mnohem hustěji zapsaná data. Právě díky tomu se na Blu-ray disky, přestože jsou k nerozeznání od DVD, vejde až pětkrát více informací. Konkrétně až 25 GB dat na jednu vrstvu. Co je to Blu ray mechanika? Blu-ray disk (běžně zkracováno na BD, někdy používané BR není přesné – složenina Blu-ray je považována za jedno slovo, zatímco celý název formátu zní „Blu-ray disk“, odtud zkratka BD) patří k třetí generaci optických disků, určených pro ukládání digitálních dat.

Když to vezmeme v úvahu, kde stahovat blu ray filmy?

Nejlepší možností tak je použití Leawo Blu-ray Player, který je kompletně zadarmo, ale vyžaduje při každém spuštění filmu připojení k internetové databázi, ze které musí stáhnout klíč, bez kterého film nelze pustit. Ano, sice bezplatně, ale při každém spuštění. Co je to BD? Bakaláø bohosloví, anglosaský akademický titul, zkratka za jménem.

Jak přehrát Blu ray disk?

Přehrávání disků DVD nebo Blu Ray

K přehrávání filmů na discích DVD/Blu Ray je nutné použít aplikaci Windows DVD Player (nepodporuje přehrávání disků Blu-ray) nebo aplikaci jiného výrobce.
Jaká je kapacita DVD? DVD oproti CD poskytuje: efektivnější korekci chyb. vyšší kapacitu záznamu (asi 4,7 GB/4,4 GiB oproti 0,7 GB) odlišný souborový systém Universal Disk Format, který není zpětně kompatibilní s ISO 9660, který se používá na CD-ROM.

Jak přehrát 4K video v PC?

Jak přehrávat videa 4K v nejvyšší kvalitě

Stáhněte si a nainstalujte AnyMP4 Blu-ray Player pro PC nebo Mac. Kliknutím na tlačítko „Otevřít soubor“ importujete 4K videa do programu. Pokud potřebujete přehrávat 4K HD filmy na disku Blu-ray, vložte disk do počítače a klikněte na tlačítko „Otevřít disk“.
Jak funguje CD? Laserový paprsek prochází nejprve hranolem s polopropustným zrcadlem. To ho propustí jen jedním směrem, zpět již neprojde a bude odražen. Paprsek se dostává do fokusačního systému, kde je soustavou čoček zaměřen na povrch disku. Povrch disku CD je opatřen odrazivou vrstvou, která způsobí odraz laserového paprsku zpět.

Co je to DVD?

Disk DVD (Digital Versatile Disc nebo Digital Video Disc) je podobný jako disk CD-ROM, jelikož z něj lze data pouze číst. Hlavním rozdílem je, že na disk DVD lze uložit mnohem více dat než na disk CD-ROM, CD-R nebo CD-RW. Disk DVD+R je zapisovatelný formát disk typu DVD podobný CD-R.

By Rhodes Beisser

Co je CD a DVD mechanika? :: Proč ne Android?
Užitečné odkazy