Domovská stránka > J > Jak Zjistit Mx Zaznam?

Jak zjistit MX zaznam?

Vyhledání MX záznamu pomocí nslookup

  1. V nabídce Start klepněte na položku Run a do pole Open zadejte příkaz cmd. Spustí se nástroj Command line.
  2. Zadejte do příkazového řádku příkaz nslookup.
  3. Zadejte do příkazového řádku příkaz set type=MX.
  4. Zadejte do příkazového řádku příkaz pantherstudio.cz.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, jak najít správce domény?

Jak zjistit registrátora?

  1. V internetovém prohlížeči zadáte do vyhledávače www.nic.cz.
  2. V kolonce „vyhledávání registru“ zadáte název své domény (př.: bloger.cz) a potvrdíte hledání.
  3. Na stránce se objeví několik informačních řádku o Vaší doméně, Vás ovšem zajímá pouze řádek, kde se nachází „Určený registrátor“.
Pokud jde o to, jaké jsou internetové domény? Domény prvního řádu - generické a národní

Bývají levnější a obecnější, nicméně část z nich si nelze registrovat jen tak, musí být splněny podmínky, pro které je možné takovou doménu získat. Národní domény (ccTLD, country-code TLD) označují zemi (stát, region či třeba i celou Evropskou unii), do které web patří.

Jaká je národní doména Rakouska?

Rakouská doména nejvyšší úrovně je označena zkratkou AT. Správcem rakouské domény je společnost nic.at, m.b.H. Registrace domény . at může být provedena každým jednotlivcem nebo firmou bez ohledu na národnost. Co znamená koncovka COM? Typicky com (commercial), net (network), org (organisation), gov (goverment) atd. Ceny domén a pravidla registrace se mohou pod různými koncovkami výrazně lišit.

Pokud jde o to, jak se čte cz nic?

To první se čte tak, jako by se to zapisovalo „nyc“ a to druhé je klasické „nic“. Co je potreba k prevodu domény? K provedení převodu budeme potřebovat tzv. Auth-info kód domény (neboli heslo pro převod). Získáte jej od současného správce či registrátora domény, nebo pomocí formuláře na stránkách na stránkách CZ. NIC.

Tak co znamená přeregistrovat doménu?

Při přeregistraci CZ domény se mění její registrátor, tj. poskytovatel, kterému platíte za registraci, provoz a prodloužení domény. Nedochází k žádným jiným změnám – zůstává majitel, DNS servery a její platnost (datum expirace). Přeregistrace je zdarma. Jak vypadá doménová adresa? Doménová adresa je IP adresa, která odpovídá konkrétnímu webu. Pro převádění IP adres na doménová jména slouží DNS (Domain Name System - systém doménových jmen). Číselná adresa je tak snadno převedena na lehce zapamatovatelnou symbolickou adresu.

Kde si koupit doménu?

Domény nehledejte v regálech v obchoďáku, stejně jako z nich nedělejte vědu. Kupují se (neboli registrují se) přes internet na stránkách poskytovatelů domén. Například Forpsi.com nebo Wedos.cz kde nakupuji i já. Nebo Cesky-hosting.cz/domeny.

By Cran Abeyta

Co vše je na SIM kartě? :: Co jsou to doména?
Užitečné odkazy