Domovská stránka > C > Co Znamená Slovo Zrejme?

Co znamená slovo zrejme?

Slovo zřejmě je odvozeno od adjektivy zřejmý, které znamená zjevný, evidentní, tj. něco, co je viditelné, patrné. Slovo je podobně jako slovo zřetelný příbuzné se slovesem zřít.

Přečtěte si více

Podle toho, co je to synonymum příklady?

Můžeme začít synonymií. Synonyma jsou slova, která mají rozdílnou podobu, ale stejný nebo přibližně stejný význam (např. děvče a dívka nebo pěkný a hezký). Díky svému významu vstupují slova do vzájemných vztahů, do synonymních řad, čeledí a polí a tím se určitým způsobem organizuje slovní zásoba. Také, co když synonymum?

cizí slovo - pojemodpovídající synonyma
i když>>přestože; ačkoli; ačkoliv; třebaže
idea>>nápad; myšlenka
ideál>>cíl; vzor
ideální>>dokonalý; vzorný

Co znamená byť?

(A. V.) Spojka »byť« je původem tvar slovesný; věty spojkou touto uváděné byly původně beze spojky a spojení obou vět tedy souřadné; na př.: »by vedl osla do Paříže, komoň z něho nebude« (Přísloví Flaškova). Vedle »by« mohlo bývati i důraznější »byť« (složené jako jáť, vímť a p.). Můžete se také zeptat, na které synonymum? synonymaEditovat

  • jaký
  • jenž, (knižně, zastarale) an.

Co je to sklíčenost?

Sklíčenost je neochota přinést Bohu oběť, ztratit přítomnost kvůli věčnému. Je to odmítnutí ztráty, která byla v minulosti, je v současnosti a nastane v budoucnosti. Sklíčenost a ziskuchtivost pocházejí z jednoho kořene: člověk chtěl získat něco z osudu a z budoucnosti, ale jeho sny a naděje se zhroutily. Podle toho, co znamená krome? Výraz kromě může být ve větě přítomen jako příslovce nebo předložka se 2. pádem. Zjednodušeně řečeno, má buď význam „mimo“ (např. „pozvali všechny kromě mě“), nebo „vedle“ (např.

Co je za slovní druh Zřejmě?

příslovceEditovat

A tady už je zřejmě patrné, jak to vychází.
Podle toho, co je paronyma? Paronyma (podobnost, z řeckého παρά – blízko a όνομα – jméno) jsou slova graficky nebo fónicky podobná, avšak významově zcela odlišná. Existence uvedených dvojic způsobuje možnost záměny slov. Jde o jev blízký homonymii a využívá se ho v uměleckém stylu, v publicistickém stylu, ale i ve slovních hříčkách.

Můžete se také zeptat, co jsou to anonyma?

Antonyma (slova protikladná, opozita) jsou slova opačného, protikladného významu. Znamená to tedy, že pokud máme dvě slova, jedno je přesným opakem druhého (velký –⁠ malý, správně –⁠ špatně). Některé slovo může mít více antonym, zejména pokud má více významů.

By Andrus Daum

Co je to WPS tlačítko? :: Co to je fiskální?
Užitečné odkazy