Domovská stránka > C > Co Znamená Slovo Mnohoznačné?

Co znamená slovo mnohoznačné?

Slova mnohoznačná mají více významů (ale věci či skutečnosti, které slova pojmenovávají, jsou si podobné). Další mnohoznačná slova jsou například houba, kohoutek, koruna, hřebínek, zvonek, myš, měsíc, ohryzek, … Takové OKO. Může být na silonkách, může být vykulené, může být volské, když se smaží na pánvičce.

Přečtěte si více

Tak co znamená význam slov?

Význam v češtině označuje: to, co slovo, věta nebo text míní, co vyjadřuje čili referent („význam slova les“) závažnost nějaké události, tématu nebo osoby („významné ochlazení“). Tak co znamená vaše jméno? Jméno (latinsky nomen) může být různých druhů: jméno (mluvnice) – jazykovědný termín pro druhy slov a slovních spojení vykazující gramatické kategorie pádu, gramatického čísla a jmenného rodu, vlastní jméno (též proprium) – pojmový protiklad jména obecného, apelativa.

A další otázka, co je to slovo souřadné?

Souřadná slova vyjadřují příbuzné významy slov, patřící do stejné skupiny vůči jednomu nadřazenému pojmu (jsou ve stejné "řadě"). Jak určit mluvnický význam? mluvnické

přít., rod činný, vid N.

  1. Význam věcný i mluvnický mají ohebná slova.
  2. Pouze věcný (lexikální) význam mají příslovce.
  3. Převážně mluvnický (gramatický) význam mají předložky a spojky.

Jaké jsou mluvnické významy?

Mluvnické kategorie jsou kategorie, které se v češtině určují u jmen, číslovek a sloves. U podstatných, přídavných jmen, zájmen a číslovek se určuje pád, číslo, rod a vzor, u sloves mluvnická osoba, číslo, způsob, čas, slovesný vid, rod, třída a vzor. Pokud jde o to, co jsou slova jednoznačná mnohoznačná? Slova jednoznačná a mnohoznačná Některá slova mají pouze jeden význam ( sešit, vlak, snídaně) Mezi jednoznačná slova patří : - vlastní jména ( Mělník, Vltava, Petr ) - odborné názvy ( kyslík, přípona, lichokopytník) Mnohoznačná slova mají více významů. ( noha – končetina těla, část nábytku).

Co znamená dělat drahoty?

drahoty zdržování , odkládání jednání , rozhodnutí ap . Co jsou Brikule? Francouzské slovo bricole znamená koňské vzpínání se, uskočení, používalo se prý především v těch případech, kdy kůň chtěl odbočit proti vůli svého kočího. Takže původní význam výrazu brykole je vrtochy a až odvozený okolky, cavyky. Kdo má vrtochy, zdržuje, dělá okolky, cavyky. Podobné je to s ciráty.

Co je to Pýřit se?

Čepýřit se

Když se někdo čepýří, znamená to, že se natřásá. Nejčastěji se čepýří ptáci, u kterých to znamená, že si natřásají a čechrají peří. U člověka to může také vyjadřovat, že se zlobí, kvůli něčemu vyletí.

By Hurwitz

Co znamená obnovit? :: Jak nahradit slovo kvuli?
Užitečné odkazy