Domovská stránka > J > Jak Udělat Matice V Excelu?

Jak udělat matice v Excelu?

Aplikujeme-li při tvorbě vzorce maticový přístup, vyznačíme cílovou obdélníkovou oblast, vytvoříme v ní příslušný vzorec a ukončíme klávesovou trojkombinací Ctrl+Shift+Enter. Celá oblast potom obsahuje vzorec jediný, který je uzavřen v matcových závorkách {}.

Přečtěte si více

Jak najít inverzní funkci?

Předpis inverzní funkce získáme tak, že se pokusíme vyjádřit x jako funkci argumentu y. Inverzní funkce k prosté funkci f je funkce f^{-1}, pro kterou platí: D(f^{-1})=H(f) a zároveň každému y\in D(f^{-1}) je přiřazeno právě to x\in D(f), pro které je f(x)=y. Tak co je to inverzní? in-versio, obrácení, převrácení) je proces, při němž dochází k převrácení dvou nebo více věcí oproti přirozenému (nebo obvyklému) stavu.

Kdy neexistuje inverzní matice?

Hodnost čtvercové singulární matice o velikosti n×n je menší než n. Neexistuje k ní inverzní matice. Kdy je matice regulární? Regulární matice (v některé literatuře též invertibilní) je taková čtvercová matice, jejíž determinant je různý od nuly, tzn. Ekvivalentně lze též tvrdit: Její řádky jsou lineárně nezávislé. Její sloupce jsou lineárně nezávislé.

Kdy má matice řešení?

Řešení je jednoznačné právě tehdy, když hodnost matice se rovná počtu proměnných. Jinak má obecné řešení tolik volných parametrů, kolik je rozdíl mezi počtem proměnných a hodností soustavy; v takovém případě má soustava nekonečně mnoho řešení. Podle toho, co platí pro součin? Význam: Součin – výsledek po násobení. Součin je matematický pojem, který označuje výsledek násobení, jednoho ze čtyř základních početních úkonů v matematice a také ve výpočetní technice. Čísla, která se násobí, se nazývají činitelé.

Jak funguje Samojistná matice?

Samojistné matice jsou vhodné pro spoj, který není nutný jistit podložkou. Při našroubování matice na závit dojde k plastické a elastické deformaci nylonové vložky. Tato nylonová vložka může správně fungovat pouze tehdy, pokud se šestihranná matice plně nachází na šroubovém spoji. Na jakou stranu se utahuje matka? Velké kleště -základní nástroj instalatéra. Směr otáčení pro povolování závitových spojů je proti směru hodinových ručiček.

Jak se značí šrouby?

Šrouby i matice se označují alfanumerickým kódem, který definuje chemické složení korozivzdorné oceli, po nich následuje pomlčka a číslo, které vyjadřuje desetinu meze pevnosti. Např. A4-70 označuje austenitický korozivzdorný materiál s mezí pevnosti 700 MPa.

By Muns

Kdo vynalezl první písmo? :: Co je to matice?
Užitečné odkazy