Domovská stránka > C > Co Znamená Slovo Moc?

Co znamená slovo moc?

Moc můžeme definovat jako „schopnost jedinců nebo skupin prosadit své vlastní zájmy nebo záměry i přes odpor druhých“. Moc se uplatňuje ve všech společenských vztazích (například kolektiv vs. jednotlivec). Je to také schopnost prosadit svou vůli.

Přečtěte si více

Jak jinak říct hodně?

synonymaEditovat

  1. laskavý, milý, příjemný
  2. poslušný
Pokud jde o to, co znamená slovo zrejme? Slovo zřejmě je odvozeno od adjektivy zřejmý, které znamená zjevný, evidentní, tj. něco, co je viditelné, patrné. Slovo je podobně jako slovo zřetelný příbuzné se slovesem zřít.

Co je to slovo souřadné?

Souřadná slova vyjadřují příbuzné významy slov, patřící do stejné skupiny vůči jednomu nadřazenému pojmu (jsou ve stejné "řadě"). Tak co znamená souznačné slovo? Synonyma (slova souznačná), jsou slova nebo výrazy, které mají vzájemně stejný nebo podobný význam a lze je za určitých okolností zaměňovat. Úplná synonyma jsou slova (2 nebo víc), která mají úplně stejný význam a lze je kdykoli volně zaměnit (kromě ustálených obratů).

Co znamená být s tvrdým Y?

Slovo být patří do vyjmenovaných slov, píšeme ho tedy s tvrdým Y. Znamená existovat, někde se nacházet. Když tedy někde jsme, pobýváme tam, někde se nacházíme, jedná se o sloveso být. Slovo být ale použijeme i v případě, že chceme říct, že někdo něčím byl, nebo chce být. Co se týče interpunkce? Místo: „Pokud se toho týče, platí, pokud zákon ten a ten nestanoví jinak“, píše se správně buď Co se toho týká nebo týče, nikoli „pokud“ (jde tu o význam zřetelový, a pak ta dvě „pokud“ v jedné větě!), nebo krátce: O tom platí, nestanoví-li zákon ten a ten tam a tam něco jiného.

Tak co je synonymum příklady?

Synonyma jsou slova, která mají rozdílnou podobu, ale stejný nebo přibližně stejný význam (např. děvče a dívka nebo pěkný a hezký). Díky svému významu vstupují slova do vzájemných vztahů, do synonymních řad, čeledí a polí a tím se určitým způsobem organizuje slovní zásoba. Co je to sousloví? Sousloví je ustálené slovní spojení, sdružené pojmenování vytvářející lexikální jednotku.

Co to je Homonymum?

Homonymum (z řeckého ὅμος homos „tentýž, stejný“; ὄνομα onoma „jméno“) neboli slovo souzvučné je slovo, které má stejnou podobu (zvukovou nebo grafickou) jako slovo jiného významu i původu. Výskyt takových slov se nazývá homonymie.

By Roche

Jak je synonymum? :: Které jsou synonymum?
Užitečné odkazy