Domovská stránka > K > Které Jsou Synonymum?

Které jsou synonymum?

Synonyma, též slova souznačná, jsou slova nebo slovní spojení se vzájemně stejným nebo podobným významem, která lze za určitých okolností zaměňovat. Dodávají jazyku bohatství, umožňují jemné odstínění významů v závislosti na kontextovém a stylistickém zabarvení.

Přečtěte si více

Jak často synonymum?

» reagovat
>» reagovat
ne
často» reagovat
také zpravidla, pravidelně
4 další řádky Jak moc synonymum?
cizí slovo - pojemodpovídající synonyma
množit>>rozmnožovat
množství>>počet; zástup; dav; řada; kvantum; kvantita; kupa
mobilita>>pohyblivost; přemístitelnost
moc>>velmi; mocnost; vliv; mnoho; o moc; příliš; hodně; velice; vláda; síla; hrozně; kontrola; spousta; mnohem

Jak nahradit slovo take?

Dobrý den, slovo také, hovorově taky, je příslovce - též, rovněž 1. Co znamená byť? (A. V.) Spojka »byť« je původem tvar slovesný; věty spojkou touto uváděné byly původně beze spojky a spojení obou vět tedy souřadné; na př.: »by vedl osla do Paříže, komoň z něho nebude« (Přísloví Flaškova). Vedle »by« mohlo bývati i důraznější »byť« (složené jako jáť, vímť a p.).

Co to znamená opozita?

Antonyma (slova protikladná, opozita) jsou slova opačného, protikladného významu. Znamená to tedy, že pokud máme dvě slova, jedno je přesným opakem druhého (velký –⁠ malý, správně –⁠ špatně). Co znamená slovo zpravidla? Příslovce zpravidla vzniklo spřahováním a to tak, že došlo ke spojení předložky a podstatného jména do jednoho tvaru, jedná se tak o tzv. příslovečnou spřežku. Pravopisně správně je tedy varianta psaná dohromady jako jedno slovo. Výraz zpravidla užíváme, chceme-li vyjádřit význam obyčejně, pravidelně nebo většinou.

A další otázka, co je často?

Příslovce je nejčastěji odvozováno od přídavných jmen (malý – málo, rychlý – rychle, častý – často). Co nejvíce synonymum? nanejvýše, nanejvíce, nejvýš, nejvýše, nejvíce, (zkratkou) max.

Lidé se také ptají, co znamená hojný?

hojný příd. †2. (čím, nač) mající hojnost, nadbytek něčeho, oplývající, bohatý: duben h. vodou, říjen pivem (pořek.);

By Cohlier Etahsaam

Co znamená slovo moc? :: Co to je médium?
Užitečné odkazy