Domovská stránka > J > Jak Vypočítat Druhou Mocninu?

Jak vypočítat druhou mocninu?

Vzoreček pro druhou mocninu dvojčlenu nám říká, že (a+b)²=a²+2ab+b².

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak napsat 2 odmocninu?

Pokud na své klávesnici nemáte klávesu ^ , můžete místo ní dvakrát zmáčknout * . Druhou odmocninu můžete vypočítat pomocí symbolu √ ( Ctrl + R ). n-tou odmocninu vypočítáte vložením čísla v podobě dolního indexu před symbol odmocniny. A další otázka, jak zadat do kalkulačky odmocninu? Počítání druhé odmocniny na kalkulačce je velmi snadné, je tu pro ni speciální tlačítko se symbolem „√“, na vědeckých kalkulačkách bývá symbol ²√x, čte se „druhá odmocnina z čísla „x“. A číslo „x“ máte zadáno, z něj hledáte odmocninu.

Podle toho, jak se značí mocnina?

Pakliže chcete na svém počítači zapsat do nějakého dokumentu, či textového pole matematickou operaci „na druhou“, jinak také druhou mocninu, máte dvě alternativy. Tou první je vložit přímo do horního indexu mocněného čísla klasicky číslo 2, což vypadá třeba takto 3². Jak se píše na klávesnici na druhou? Jak se píše druhá mocnina znak pomocí klávesové zkratky

Znak na druhou můžete zapsat také pomocí klávesové zkratky. Pro její zápis je ale nutné nejdříve přepnout klávesnici na anglickou (klávesová zkratka Alt + Shift). Poté stiskněte a držte levý Alt + napište číslo 0178.

Kolik je druhá mocnina?

Druhá mocnina je operace, při níž se násobí číslo dvakrát samo sebou. Lidé se také ptají, co je to druhá odmocnina? Cvičení Odmocňování v matematice je částečně inverzní (opačnou) operací k umocňování. Druhá odmocnina z čísla x je takové nezáporné číslo a, pro které platí a 2 = x a^2 = x a2=x. Druhou odmocninu značíme x .

Jak zadat v Excelu eulerovo číslo?

Poznámky. Číslo "pí" je v Excelu zastoupeno stejnojmenou funkcí PI, Eulerovo číslo "e" zadáte funkcí EXP(1), tj. "e" na prvou. Zkratka EXP je ostatně častokrát uváděna i v odborné literatuře. Jak se v Excelu dává na druhou? Postupujte takto:

  1. Klikněte do buňky na listu.
  2. Do buňky zadejte =N^2, kde N je číslo, které chcete na čtvereček. Pokud chcete například vložit čtverec 5 do buňky A1, zadejte do buňky =5^2.
  3. Výsledek zobrazíte stisknutím klávesy Enter. Tip: Můžete také kliknout do jiné buňky a zobrazit tak druhý výsledek.

Jak zaokrouhlit čísla v Excelu?

Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem dolů (blíže k nule), použijte funkci ROUNDDOWN. Chcete-li číslo zaokrouhlit na násobek určitého čísla (například na nejbližší násobek 0,5), použijte funkci MROUND.

By Wyon

Jak aktualizovat VLC Media Player? :: Co je třetí odmocnina?
Užitečné odkazy