Domovská stránka > J > Jak Nainstalovat Druhou Grafickou Kartu?

Jak nainstalovat druhou grafickou kartu?

Pokud již máte z počítače vyndanou starou grafickou kartu, pak je nejprve třeba najít dlouhý slot PCI-E x16 nacházející se nejblíž chladiči procesoru. Na vaší základní desce to bude buď první, nebo druhý slot. Následně se ujistěte, že k tomuto slotu neblokují přístup žádné volné kabely.

Přečtěte si více

Podle toho, jak nainstalovat ovladače na grafickou kartu?

V systému Windows 10 klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu Start systému Windows nebo otevřete nabídku Start a vyhledejte Správce zařízení. Přejděte do oddílu Grafické adaptéry. Ve Správci zařízení klikněte dvakrát na nainstalovaný grafický adaptér. Klikněte na kartu Ovladač. Lidé se také ptají, kam připojit grafickou kartu? Na základní desce vyhledáme příslušný slot pro grafickou kartu. Většinou je hlavní grafický slot ten první od procesoru (dnes PCIeX16). Samozřejmě je možné osadit i více grafických karet, pakliže to deska umožňuje.

Když to vezmeme v úvahu, kam zapojit pci e?

PCI-e je slot na desce, ne napájecí konektor ;) Ale ano, můžeš použít ty, co jsou na jednom kabelu. Jak upgradovat grafickou kartu? Stačí jen:

  1. otevřít Správce zařízení - třeba přes kontextové menu ikony Tento počítač otevřené kliknutím pravého myšítka - volby Spravovat a odkliknutí položky Správce zařízení;
  2. vyhledat položku Grafické adaptéry;
  3. vybrat požadovanou grafickou kartu;
  4. vyvolat pravým myšítkem kontextové menu a zvolit Aktualizovat ovládač;

Také, jak nastavit novou grafickou kartu?

NÁVOD K INSTALACI:

  1. Odpojte počítač od elektrické sítě!
  2. Dejte pozor na statickou elektřinu, ideálně se před manipulací zkuste „vybít“.
  3. Počítač položte na bok a sejměte odnímatelný boční kryt.
  4. Vložte grafickou kartu do slotu a kartu přišroubujte.
  5. Do grafické karty (pokud má toto zapojení) vložte dodatečné napájení.
Jak vyměnit integrovanou grafickou kartu? Integrované grafické karty nejsou upgradovatelné. Je možné, že notebooky s integrovanou grafickou kartou mají volný MXM slot, ale toto je nutné vždy fyzicky ověřit rozebráním notebooku. Výrobci ve většině případů neevidují tuto informaci.

Jak zjistit Ovladač grafické karty?

Výrobce a typ karty je vidět v Display/Zobrazení a uvidíte tam i verze ovladačů, které máte aktuálně v počítači. Mimo to můžete ve Windows ještě vyvolat Device Manager/Správce zařízení (ve Windows 10 třeba pod menu co vyvoláte kliknutím pravým tlačítkem na Start) a rozbalit Grafické adaptéry/Dosplay Adapters. Jak nainstalovat ovladače? Nejjednodušší způsob instalace ovladačů je nechat to na integrované databázi Windows, případně jejich aktuálnější verzi z internetu prostřednictvím Windows Update. Windows se při své instalaci pokusí vyhledat příslušné soubory na instalačním médiu, případně je stáhne po zapnutí automatických aktualizací.

Jak zjistit driver grafické karty?

Jak zjistit aktuální verzi ovladače?

  1. Otevřete požadovanou součást Ovládacích panelů následováním příkazu Start | Ovládací panely | Hardware a zvuk.
  2. Klepnutím levým tlačítkem myši vyberte odkaz Zobrazit hardware a zařízení, čímž se otevře požadovaný Správce zařízení.

By Hedvig Hamai

Jak vypnout integrovanou grafickou kartu? :: Jak zjistit Ovladač grafické karty?
Užitečné odkazy