Domovská stránka > J > Jak Upravit Fotky Raw?

Jak upravit fotky RAW?

V Adobe Camera RAW konvertoru lze otevřít třeba 80 RAW souborů najednou a ty následně bez čekání upravovat. Aniž by došlo k zaseknutí nebo dokonce výraznému vytížení počítače! Je to vyzkoušeno i na starém notebooku. Rozhodně tedy není nutné otevírat jeden RAW po druhém - lze jich otevřít a editovat víc najednou.

Přečtěte si více

Jak nastavit fotak na RAW?

Změna nastavení na fotoaparátu

První krok k RAWu je velmi snadný - stačí na fotoaparátu přepnout záznamový formát z JPEGu na RAW. Ne každý fotoaparát disponuje možností fotit do RAWu, nicméně všechny lepší kompakty, systémové kompakty i zrcadlovky tuto možnost mají.
Jak změnit formát fotografie? Převod jednoho obrázku do jiného souborového formátu

  1. Klikněte na Uložit jako… a objeví se okno Uložení obrázku.
  2. V poli pro název změňte příponu souboru na tu, kterou používá souborový formát, do kterého chcete obrázek převést.
  3. Klikněte na Uložit a nový soubor se uloží v novém formátu.

Jak fotit do RAW?

Jedna fotografie pořízená do RAWu je cca 2,5× datově objemnější než v nejkvalitnějším JPEG. Na prohlížení RAW musíte mít podporující fotografický prohlížeč a na zpracování program na jejich úpravu. Nejznámější jsou český Zoner Photo Studio, zahraniční Adobe Lightroom nebo Camera RAW v Adobe Photoshop. V čem otevřít soubor RAW? V současné době umožňuje Microsoft Camera Codec Pack otevřít obrázky ve formátu RAW pořízené více než 120 typy digitálních zrcadlovek. Soubory mohou s využitím aplikace Windows Live Fotogalerie po otevření rovněž uložit v jiném formátu (např. JPEG) a následně je upravovat.

Jaký program na úpravu fotografií?

Seznam nejlepších programů na úpravu fotek

  • Adobe Photoshop.
  • Adobe Lightroom.
  • Affinity Photo.
  • Zoner Photo Studio X.
  • Luminar AI.
  • Corel PaintShop.
  • Polarr.
  • Pixlr.
Jak nastavit RAW Nikon? Stiskněte tlačítko Menu a „nalistujte“ sekci Menu retušování, v níž pak zvolte poslední hodnotu Zpracování snímků NEF (RAW). Nyní se vám zobrazí náhledy snímků z paměťové karty – samozřejmě pouze ty fotografie, které jste snímali do RAWu (nebo RAW+JPEG).

Také, jak nastavit fotak na sport?

Nastavte si delší čas závěrky a snažte se v hledáčku udržet objekt na stejném místě, kde byl v okamžiku stisknutí spouště. Prostě ho „sledujte“ fotoaparátem. „Při fotografování sportovců postačí rychlost 1/20s, naopak při snímání auta při rallye budete potřebovat expoziční čas okolo 1/125s,“ vysvětluje fotografka. Jak nastavit zrcadlovku Nikon? Jak nastavit zaostření u zrcadlovky

Jak u fotoaparátů Nikon, tak Canon, je volba mezi manuálním a auto-ostřením přímo na objektivu. Pokud se přepnete do režimu MF, pak budete zaostřovat pomocí ostřícího kroužku přímo na objektivu – je to ta poslední, otáčivá část objektivu.

Jak změnit typ souborů na JPG?

Pomocí online nástroje aplikace Acrobat můžete rychle převést soubor PDF na obrázek ve formátu PNG, TIFF nebo JPG v libovolném webovém prohlížeči, jako je třeba Google Chrome. Stačí si vybrat preferovaný formát souboru. Acrobat pak během několika sekund soubor převede na obrázek v kvalitě, které můžete důvěřovat.

By Rich Swider

Jak udělat fotku do medailonku? :: Jak udělat z CR2 JPG?
Užitečné odkazy