Domovská stránka > K > Kdy Fotit Do Raw?

Kdy fotit do RAW?

Při focení svatby či vlastně jakékoli zakázky, za kterou dostanete zaplaceno nebo která se nedá opakovat, je RAW prostě jistota. Nejen v expozičně složitějších situacích, ale třeba i v obyčejném přechodu z venku dovnitř se může stát, že zapomenete na foťáku něco přenastavit a fotíte příliš tmavé fotky.

Přečtěte si více

Jak nastavit RAW?

Změna nastavení na fotoaparátu

První krok k RAWu je velmi snadný - stačí na fotoaparátu přepnout záznamový formát z JPEGu na RAW. Ne každý fotoaparát disponuje možností fotit do RAWu, nicméně všechny lepší kompakty, systémové kompakty i zrcadlovky tuto možnost mají.
Co znamená funkce WB a jakou má výhodu při focení na RAW? Praktické výhody snímání do RAW

Možnost úpravy barev – vyvážení bílé (WB) je možno bez ztráty kvality provést v PC (v JPEG by to znamenalo ztrátu kvality). Možnost vytáhnout z fotoaparátu maximum dynamického rozsahu (v JPEG problém)

Co to je PNG?

PNG (oficiální výslovnost „ping“, Portable Network Graphics, česky přenosná síťová grafika) je grafický formát určený pro bezeztrátovou kompresi rastrové grafiky. Byl vyvinut jako zdokonalení a náhrada formátu GIF. Podle toho, co je to formát jpg? JPEG je standardní metoda ztrátové komprese používané pro ukládání počítačových obrázků ve fotorealistické kvalitě. Zkratka JPEG znamená Joint Photographic Experts Group, což je vlastně konsorcium, které tuto kompresi navrhlo. Do formátu JPG standartně fotí prakticky všechny digitální fotoaparáty na trhu.

V čem editovat fotky?

Pokud znáte například populární Adobe Photoshop, víte, o čem je řeč. GIMP představuje jeho bezplatnou alternativu vhodnou hlavně pro zkušenější fotografy. Může se také zeptat, jaký program na úpravu fotek zdarma? Programy zdarma pro úpravy fotografií, retušování a grafický...

  • Paint.NET 4.2 – freeware.
  • GIMP 2.1 – open source.
  • Krita 4.3 – freeware.
  • Pinta 1.7 – open source.
  • Artweaver Free 7 – freeware.
  • FotoSketcher 3.6 – freeware.
  • StylePix 2 – freeware.
  • Fotor 3.6 – freeware.

Co místo Photoshopu?

V tomto článku vám představíme nejlepší alternativy pro Photoshop – jak placené, tak i bezplatné.

  • Procreate (iOS)
  • Affinity Photo (macOS)
  • Autodesk SketchBook (iOS)
  • GIMP (macOS)
Jak změnit formát fotky na JPG? Převedení fotky z HEIC na JPG pomocí webové stránky

Pokud potřebujete převést pouze pár fotek jednou za čas, řešením může být jednoduchá služba heictojpg.com. Stačí otevřít webovou stránku, nahrát na ni až 5 fotek, počkat na převedení a stáhnout si výsledek.

Jak změnit typ souborů na JPG?

Pomocí online nástroje aplikace Acrobat můžete rychle převést soubor PDF na obrázek ve formátu PNG, TIFF nebo JPG v libovolném webovém prohlížeči, jako je třeba Google Chrome. Stačí si vybrat preferovaný formát souboru. Acrobat pak během několika sekund soubor převede na obrázek v kvalitě, které můžete důvěřovat.

By Weir

Jak vyhledavat pomocí obrazku? :: Jak upravit fotky v RAW?
Užitečné odkazy