Domovská stránka > J > Jak Upravit Fotky V Raw?

Jak upravit fotky v RAW?

V Adobe Camera RAW konvertoru lze otevřít třeba 80 RAW souborů najednou a ty následně bez čekání upravovat. Aniž by došlo k zaseknutí nebo dokonce výraznému vytížení počítače! Je to vyzkoušeno i na starém notebooku. Rozhodně tedy není nutné otevírat jeden RAW po druhém - lze jich otevřít a editovat víc najednou.

Přečtěte si více

Jak otevřít systém souborů RAW?

V systému Windows

x nebo Windows 10, aplikace Fotky ve vašem systému dokáže otevřít soubory RAW vytvořené většinou profesionálních fotoaparátů, které jsou na trhu dostupné. Chcete-li jej použít, musíte dvakrát kliknout na referenční soubor RAW a počkat, až se otevře aplikace Fotky, a poté se zobrazí obrázek.
Jak pracovat s RAW soubory? První skupina, do které řadím Affinity Photo, Darktable, RawTherapee a Zoner Photo Studio pracují s RAW soubory přímo. V těchto programech stačí jednoduše otevřít RAW soubor a ten následně upravovat. Export takto upravených souborů se pak obvykle děje buď po již dokončených úpravách, nebo později hromadně.

Jak převést fotky z RAW do JPG?

Pokud jste například u cizího počítače, do kterého nemůžete nic instalovat a potřebujete RAW fotografii převést do JPEG k dalšímu zpracování, můžete použít on-line převaděč. Otevřete webový nástroj Zamzar a vyberte soubory, které se mají převést pomocí »1 | Add files…« - stačí je i přetáhnout myší. Jak na RAW v Zoneru? Režim zpracování RAWu lze změnit z kontextové nápovědy, kterou lze vyvolat pravým tlačítkem myši, nebo v modulu Správce | Informace | Úpravy Vyvolat | Režim načítání RAW souborů. – tento formát fotografie pravděpodobně nebude možné zpracovat za pomocí Interního zpracování pro formát RAW.

Jak fotit do RAW?

Jedna fotografie pořízená do RAWu je cca 2,5× datově objemnější než v nejkvalitnějším JPEG. Na prohlížení RAW musíte mít podporující fotografický prohlížeč a na zpracování program na jejich úpravu. Nejznámější jsou český Zoner Photo Studio, zahraniční Adobe Lightroom nebo Camera RAW v Adobe Photoshop. Když to vezmeme v úvahu, co je to formát raw? RAW je bezeztrátový datový formát snímků nejvyšší kvality, který podporují především poloprofesionální a profesionální fotoaparáty. Tyto snímky lze pomocí speciálního softwaru detailně upravovat a ovlivňovat jejich podobu pomocí nastavení ostrosti, sytosti barev nebo kontrastů bez snížení výsledné kvality.

Jaký program na úpravu fotografií?

Seznam nejlepších programů na úpravu fotek

  • Adobe Photoshop.
  • Adobe Lightroom.
  • Affinity Photo.
  • Zoner Photo Studio X.
  • Luminar AI.
  • Corel PaintShop.
  • Polarr.
  • Pixlr.
Jak změnit formát fotografie? Převod jednoho obrázku do jiného souborového formátu
  1. Klikněte na Uložit jako… a objeví se okno Uložení obrázku.
  2. V poli pro název změňte příponu souboru na tu, kterou používá souborový formát, do kterého chcete obrázek převést.
  3. Klikněte na Uložit a nový soubor se uloží v novém formátu.

Jak hromadné převést RAW na JPG?

Pokud jde pouze o rychlý převod, lze použít hromadné zpracování. Každý slušný editor to umí. Používám Zoner, tam stačí ve správci myší označit vybrané rawy a pak už jenom CTRL+Shift+X.

By Golda

Kdy fotit do RAW? :: Jak vytvořit test v Google?
Užitečné odkazy