Domů : Hardwarové podmínky : Definice PCI-X

PCI-X

Zkratka pro „Peripheral Component Interconnect Extended“. „Ex“ je opět zkráceno na „X“ místo na „E.“ Většina stolních počítačů obsahuje jeden nebo více PCI sloty pro rozšíření počítače Vstup / výstup schopnosti. Mezi běžné karty PCI patří síťové karty, zvukové karty a grafické karty. Na počátku 1990. let, kdy byl PCI poprvé představen, byla rychlost 66 MHz PCI více než dostatečná pro karty PCI dostupné v té době. O deset let později se však rozšiřující karty podporovaly mnohem rychleji rychlost přenosu dat a proto se stal rychlejším, než by sběrnice PCI podporovala. Aby se zabránilo tomu, že se rozhraní stane překážkou, byl zaveden PCI-X.

První verze PCI-X podporovala rychlost přenosu dat 133 MHz, což je více než dvakrát rychlejší než původní standard PCI. Poté přišel PCI-X 2.0, který může běžet rychlostí 266 nebo 533 MHz. Tyto rychlosti jsou dostatečně rychlé, aby podporovaly Gigabit Ethernet karty a zařízení pro snímání videa, aniž by je zpomalovalo. Karty PCI-X lze instalovat pouze do slotů PCI-X, ale samotné sloty jsou zpětně kompatibilní s kartami PCI.

https://TechLib.com/definition/pcix

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici PCI-X. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená PCI-X, a je jedním z mnoha hardwarových termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici PCI-X užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.