Domů : Podmínky softwaru : Definice typu souboru

Typ souboru

Typ souboru je název daný konkrétnímu typu soubor. Například dokument Microsoft Word a dokument Adobe Photoshop jsou dva různé typy souborů. Zatímco tyto typy souborů jsou spojeny s jednotlivci aplikace, další typy souborů, například formátovaný text RTF soubory a MP3 zvukové soubory jsou standardní typy souborů, které lze otevřít více programy.

Pojmy „typ souboru“ a „formát souboru“ se často používají zaměnitelně. Nicméně, a formát souboru technicky popisuje strukturu a obsah souboru. Například typ souboru obrazového souboru uloženého pomocí JPEG kompresi lze definovat jako „soubor obrázku JPEG“. Formát souboru lze popsat jako a dvojitý soubor, který obsahuje záhlaví souboru, metadata komprimované bitmap obrazová data.

Každý typ souboru má jeden nebo více odpovídajících přípony souborů. Například obrazové soubory JPEG lze uložit pomocí a . JPG or .JPEG příponu, zatímco obrazové soubory Adobe Photoshop jsou uloženy s příponou .PSD rozšíření. Přípona souboru byla připojena na konec každé z nich Název souboru poskytuje jednoduchý způsob identifikace typu souboru každého souboru. Přípony souborů používá také operační systém přidružit typy souborů ke konkrétním programům. Vztahy mezi typy souborů a programy se nazývají přidružení souborů a definovat, jaký program otevře každý typ souboru standardní.

Seznam běžných typů souborů si můžete prohlédnout na FileInfo.com.

https://TechLib.com/definition/file_type

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici typu souboru. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená File Type, a je jedním z mnoha softwarových výrazů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici typu souboru užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše uvedených citačních odkazů.