Domovská stránka > J > Jak Správně Zaokrouhlovat?

Jak správně zaokrouhlovat?

Pokud číslo končí na 0, 1, 2, 3 nebo 4, zaokrouhlujeme dolů. Pokud končí na 5, 6, 7, 8 nebo 9, zaokrouhlujeme nahoru.

Přečtěte si více

Jak zaokrouhlovat na jednotky?

Číslo, které má na místě jednotek číslici 0, 1, 2, 3, 4 zaokrouhlujeme k nižší desítce. Číslo, které má na místě jednotek číslici 5, 6, 7, 8, 9 zaokrouhlujeme k vyšší desítce. Chléb: 18 Kč – to je asi 20 korun Hrozny: 39 Kč – to je asi 40 korun Odhad: 20 Kč + 40 Kč = 60 Kč Skutečnost: Pokladní mu naúčtovala 57 Kč. Jak zaokrouhlovat Excel? Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem dolů (blíže k nule), použijte funkci ROUNDDOWN. Chcete-li číslo zaokrouhlit na násobek určitého čísla (například na nejbližší násobek 0,5), použijte funkci MROUND.

Jak se zaokrouhlují desetinná čísla?

Zaokrouhlování na desetiny znamená, že číslo nahradíme nejbližším násobkem čísla 0,1 (tj. číslem s jednou cifrou za desetinnou čárkou). Zaokrouhlování na setiny znamená, že číslo nahradíme nejbližším násobkem čísla 0,01 (tj. číslem s dvěma ciframi za desetinnou čárkou). Jak zaokrouhlit nahoru? Zaokrouhlit nahoru znamená, že se zaokrouhluje směrem od nuly. Pokud je argument číslo přesným násobkem argumentu významnost, k zaokrouhlení nedojde. Pokud je číslo záporné a argument významnost je záporný, proběhne zaokrouhlení dolů, směrem od nuly.

Můžete se také zeptat, co je to zaokrouhlení?

Zaokrouhlení (≐) je aritmetický proces, při kterém se snižuje počet významových číslic v čísle. Má kardinální význam pro počítání, každé zapsané číslo je nutně určitým zaokrouhlením, preparací skutečné hodnoty, její digitalizací. Jak se zaokrouhluje na statisíce? Pokud chceme zaokrouhlit čísla na statisíce, díváme se na číslo, které je umístěno na místě desetitisíců. Toto číslo zaokrouhlíme nahoru nebo dolů podle pravidel.

Také, jak zaokrouhlit na desetitisice?

Celé desetitisíce se zaokrouhlováním nemění. IC 1 Zaokrouhlete daná čísla na desetitisice. EPři zaokrouhlování na statisíce je výsledkem takový stotisíc, který je samot- nému číslu nejblíže. Celé statisíce se zaokrouhlováním nemění. Jak zaokrouhlit na tisice? Zaokrouhlování Čísel NA Tisíce, Desetitisíce, Statisíce: - ppt… Zaokrouhlování Čísel - Větší NEŽ : Při zaokrouhlování čísel na tisíce je rozhodující číslice na místě stovek. Při zaokrouhlování čísel na desetitisíce je rozhodující číslice na místě tisíců.

Jak v Excelu zaokrouhlit nahoru?

Zaokrouhlení čísla nahoru

Použijte funkci ROUNDUP. V některých případech může být vhodnější použít funkci ZAOKROUHLIT. NA. SUDÉ nebo ZAOKROUHLIT.

By Pentha

Proč Excel zaokrouhluje? :: Jak zmenit Uzamceni na iPhonu?
Užitečné odkazy