Domovská stránka > P > Proč Excel Zaokrouhluje?

Proč Excel zaokrouhluje?

Pokud to není výsledek použití funkce zaokrouhlení, může k tomu dojít v případě, že sloupec není dostatečně široký pro celé číslo. Může k tomu dojít i v případě, že je formát nastavený tak, aby se v ní vyskytoval menší počet desetinných míst, než je skutečné číslo.

Přečtěte si více

Jak na funkce v Excelu?

Po výběru funkce v dialogovém okně Vložit funkci Excel se spustí Průvodce funkcemi, ve kterém se zobrazí název funkce, všechny její argumenty, popis funkce a každého argumentu, aktuální výsledek funkce a aktuální výsledek celého vzorce. Jak se násobí desetinná čísla? Násobení desetinných čísel můžeme udělat následovně: 1) Obě čísla vynásobíme, jako kdyby desetinnou čárku vůbec neměla. 2) Do výsledku umístíme desetinnou čárku tak, aby měl výsledek tolik desetinných míst jako oba činitelé dohromady. Tento postup odpovídá násobení a následnému dělení mocninami desítky.

Pokud jde o to, jak se zaokrouhluje na desítky?

Zaokrouhlování na desítky znamená, že číslo nahradíme nejbližším násobkem desítky. Například k číslu 37 je nejbližší násobek desítky číslo 40 (má vzdálenost 3). U čísel, která končí cifrou 5, není takto definované zaokrouhlování jednoznačné, například číslo 35 má stejnou vzdálenost od čísel 30 a 40. Pokud jde o to, jak se sčítají desetinná čísla? Při sčítání a odčítání desetinných čísel postupujeme stejně jako při běžném sčítání a odčítání, pouze musíme mít čísla „zarovnaná“ podle desetinné čárky. Jako vhodná pomůcka (zejména při sčítání a odčítání pod sebou) může být doplnit si nuly zprava, aby obě čísla měla stejný počet cifer za desetinnou čárkou.

Jak se zaokrouhlování na dvě desetinná místa?

Desetinná čísla zaokrouhlujeme podobně jako čísla přirozená. Při zaokrouhlování na daný řád se řídíme číslicí, která následuje ihned vpravo od číslice na místě řádu, na který zaokrouhlujeme. Můžou nastat dvě situace: Číslice daného řádu se nezmění, pokud za ní následují cifry 0, 1, 2, 3, 4. Jak zaokrouhlit na desitky Excel? Syntaxe základní funkce je jednoduchá:

  1. =ZAOKROUHLIT(číslo;číslice)
  2. =ZAOKR.NAHORU(číslo;významnost)
  3. =ZAOKROUHLIT.NA.TEXT(číslo;desetiny,bez_čárky)

Podle toho, jak zaokrouhlit procenta?

(3) Pro zaokrouhlování procentních hodnot na N desetinných míst použijte tento vzorec = KOLO (C2, N + 2). Například musíte zaokrouhlit na 1 desetinné místo, změňte vzorec na = KOLO (C2, 3). Jak zaokrouhlit na 1000? Zaokrouhli

Příklady:

  1. 5 780 ≐ 6 000.
  2. 8 290 ≐ 8000.
  3. 99 123 ≐ 99 000.

Jak zaokrouhlit 4?

Při zaokrouhlování čísla na desítky rozhoduje číslice na místě jednotek. 0, 1, 2, 3, 4 - zaokrouhlujeme DOLŮ - desítky ponecháme, jednotky mají 0. 5, 6, 7, 8, 9 - zaokrouhlujeme NAHORU - desítky zvětšíme o 1, jednotky mají 0.

By Bigford Pelote

Jak v PDF odstranit vodoznak? :: Jak správně zaokrouhlovat?
Užitečné odkazy