Domovská stránka > J > Jak Správně Pojmenovat Soubor?

Jak správně pojmenovat soubor?

Svoje soubory byste měli pojmenovat podle následujících zásad:

  1. Nepoužívejte češtinu/slovenštinu ve jménech souborů a složek.
  2. Nepoužívejte mezery.
  3. V názvu souboru se nesmí používat znaky / * : ? # < >,
  4. Doporučuji zadávat všechna jména souborů malými písmeny.
  5. Používejte taková jména, u nichž poznáte, co soubor obsahuje.

Přečtěte si více

Co to je informace?

Informace (z lat. in-formatio, utváření, ztvárnění) je velmi široký, mnohoznačný pojem, který se užívá v různých významech. V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o prostředí, jeho stavu a procesech v něm probíhajících. A další otázka, jaký je rozdíl mezi souborem a složkou? Složka (adresář) slouží k přehlednému třídění souborů do různých skupin. V názvu složky není přípona! Uvnitř složky nesmějí být na stejné úrovni dva soubory nebo složky se stejným názvem i příponou.

A další otázka, jaký je rozdíl mezi adresářem a kořenovým adresářem?

kořenový adresář - v počítačovém systému souborů, který je organizován jako hierarchická stromová struktura, je kořenový adresář adresářem, který obsahuje všechny ostatní adresáře. Jedná se o nejvyšší adresář a všechny ostatní adresáře jsou tzv. "podadresáře". Jak zmenšit velikost souboru? Pokud chcete zkomprimovat všechny obrázky v dokumentu, vyberte na pásu karet možnost > Komprimovat obrázky (nebo Soubor >Zmenšit velikost souboru). na kartě Formát obrázku. Vyberte možnost v poli Kvalita obrázku. Jako první je uvedeno nejvyšší rozlišení a jako poslední je uvedené nejnižší rozlišení.

Jak zmenšit velikost ZIP souborů?

7-Zip – Pravým tlačítkem klikněte na soubor či složku, kterou chcete komprimovat, a zvolte "7-Zip" → "Přidat do archivu". V nabídce "Přidat do archivu" pak můžete nastavit možnosti komprese. Pamatujte, že se zvýšením úrovně komprese zároveň výrazně narůstá čas, který komprimace zabere. Jak Odzipovat soubor? Klikněte pravým tlačítkem na soubor, který chcete zazipovat, a pak vyberte Odeslat > Komprimovaná složka (metoda ZIP). Otevřete Průzkumník souborů a najděte komprimovanou složku. Pokud chcete rozzipovat celou složku, klikněte na ni pravým tlačítkem, vyberte Extrahovat vše a pak postupujte podle pokynů.

Jak převést ZIP do PDF?

Otevřete naši bezplatnou webovou stránku pro převod ZIP k PDF. Kliknutím do oblasti přetažení souboru nahrajte soubor ZIP nebo přetáhněte soubor ZIP něj. Klikněte na tlačítko Převést. Vaše ZIP soubory budou nahrány a převedeny do PDF formátu výsledků. Podle toho, jak odeslat zip soubor? Klikněte pravým tlačítkem myši prezentace a vyberte Odeslat > (ZIP) zkomprimovanou složku. Windows vytvoří nový soubor zip a zobrazí se stejným názvem jako soubor PowerPoint. Komprimovaná soubor odešlete určeného příjemce, který můžete pak rozbalte soubor tak, že na ni kliknete.

Jak otevřít soubor v poznámkovém bloku?

Je to tak jednoduché, stačí použít kontextové menu pravým tlačítkem myši a zvolit Poznámkový blok ++, pokud chcete otevřete soubor pomocí programu Poznámkový blok ++.

By Esch Contreres

Jak psát speciální znaky? :: Co je to Pripona souborů?
Užitečné odkazy