Domovská stránka > J > Jak Správně Zapsat Poměr?

Jak správně zapsat poměr?

Měřítko a poměr se nyní podle ČSN 01 6910 píšou tak, jak je najdete na mapách či v odborné literatuře – s mezerou před a za dvojtečkou (mapa 1 : 50 000, poměr 1 : 2). Norma tím opravuje ustanovení předchozího vydání, podle kterého se v těchto výrazech mezery nepsaly.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak napsat odrážku?

Pak máte dvě možnosti: První varianta: Napište je jako věty, tedy první písmeno velké, na konci napište tečku. Druhá varianta: První písmeno bude malé a ukončené čárkou (nebo středníkem). Poslední položka bude mít tečku. Tak jak udělat ve wordu seznam? Pokud chcete začít číslování seznamu, zadejte 1, tečku (.), mezeru a nějaký text. Pak stiskněte klávesu Enter. Word za vás automaticky spustí čísloovaný seznam.

Když to vezmeme v úvahu, jak vytvořit odrážku?

Proveďte libovolný z následujících úkonů:

  1. V ovládacím panelu (v režimu odstavců) klikněte na tlačítko Seznam s odrážkami nebo Číslovaný seznam .
  2. Zvolte Odrážky a číslování v panelu Odstavec nebo v panelu Příkaz.
  3. Aplikujte odstavcový styl, který obsahuje odrážky nebo číslování.
Co je to personifikace? je přenos vlastností a jednání živých bytostí a osob na věci a abstraktní pojmy, na přírodní jevy, rostliny, živočichy (např. stromy šeptají; jezera si čtou v mracích; krok za krokem vcházela noc; komáři a mušky tančili v objetí; rozčílený vichr se smál i plakal). Personifikace je druhem metafory.

Když to vezmeme v úvahu, co znamená sousloví?

Sousloví je ustálené slovní spojení, sdružené pojmenování vytvářející lexikální jednotku. Může se také zeptat, jak psát respektive? výrazy respektive, eventuálně apod.), klade se podle doporučení PČP čárka už před vytýkací, nikoli až před samotný spojovací výraz: Potvrdil, že navštíví místní úřad velmi brzy, respektive že se o to pokusí již zítra.

Jak se píše respektive?

Správně se píše respektive

Jedinou správnou variantou je respektive.
Jak se píše anebo? Pokud bychom místo anebo použili spojky a a nebo, vlastně bychom stavěli vedle sebe významově neslučitelné spojky. Zaměnit lze jen spojky nebo a anebo (psáno dohromady). Obě se totiž používají ve větách uvádějících alternativy. Mohu tedy říci přijedu ve středu nebo ve čtvrtek a také přijedu ve středu anebo ve čtvrtek.

Jak psát odrážky ve Wordu?

Na kartě Domů klikněte na ikonku odrážek (číslování), která se nachází v části Odstavec. Nastaví se odrážka, která byla naposledy použita. Napište text, ke kterému chcete dát odrážku, stiskněte klávesu Enter a na dalším řádku se vám automaticky ukáže další odrážka.

By Carlick

Co to znamená mluvit jako Pýthia? :: Jak psát text v Odrážkách?
Užitečné odkazy