Domovská stránka > J > Jak Se Dělá Hvězdička Na Klávesnici?

Jak se dělá hvězdička na klávesnici?

Zatímco držíte pravý Alt, stiskněte klávesu pro pomlčku „-“, kterou najdete v pravé části klávesnice nalevo od tlačítka Shift. Po jejím stisknutí dojde k zápisu hvězdičky do místa, kde máte v dokumentu/programu umístěný kurzor. Většina klávesnic má ale přímo tlačítko hvězdičky na číselné straně klávesnice.

Přečtěte si více

Jak přepnout klávesnici z čísel na písmena?

Změna klávesnice na počítači (s Windows) je nejsnadněji proveditelná tak, že podržíte levý alt, k němu zmáčknete shift. Klávesnice se bude přepínat mezi těmi, které jsou nastaveny v základu, většinou to bude klávesnice česká a anglická – pokud jste neprovedli změnu nastavení. Jak vypnout funkci Insert? Jako klávesa Insert může sloužit i znak 0 na numerické klávesnici. Aktivace/deaktivace - kombinací kláves SHIFT+0.

Jak napsat symbol zavináč?

K zápisu zavináče pomocí ASCII kódu potřebujete klávesnici s numerickým blokem. Stiskněte a držte levý Alt a na numerickém bloku napište číslo 64. Poté pusťte levý Alt a výsledkem bude zápis znaku @. Lidé se také ptají, jak na znaky na klávesnici? Seznam znaků na klávesnici

  1. @ zavináč pravý ALT + V.
  2. # mřížka (hash) pravý ALT + X.
  3. & ampersand pravý ALT + C.
  4. ~ vlnovka (tilda) pravý ALT + 1 (vlevo nahoře)
  5. § paragraf vlastní tl. ( vedle písmena L)
  6. $ dolar pravý ALT + Ů
  7. * hvězdička samostatné tl. (numerická kl.)
  8. © copyright levý ALT + 0169.

A další otázka, jak psát symboly na klávesnici?

Pro běžně používané znaky se obvykle užívá kombinace klávesy Shift a stisku příslušné dodatečné klávesy (jako zmiňovaná dvojtečka, nebo otazník). Pro méně běžné znaky pak bývá určena kombinace Pravý Alt (někde také „Alt Gr“) + klávesa (složené závorky, zavináč, znak dolaru atd.). Lidé se také ptají, kde je na klávesnici back? Backspace (␈) je klávesa na počítačové klávesnici. Najdete ji napravo nahoře blízko největší klávesy Enter. Má jednoznačné použití, používá se pro mazání textu před kurzorem. Pokud chcete smazat celé slovo před kurzorem, stačí stisknout klávesovou zkratku Ctrl+Backspace.

Kde je klávesa return na Macu?

Ekvivalenty kláves Windows na klávesnici Macu

Logo Windows: Stiskněte Command (⌘). Backspace nebo Delete: Stiskněte Delete. Enter nebo ⏎: Stiskněte Return.
Co je na Macu alt? Alt-Mission Control: Otevře okno předvoleb Mission Control. Command-Mission Control: Zobrazí plochu. Control-šipka dolů: Zobrazí všechna okna aplikace v popředí. Alt-zvýšit hlasitost: Otevře okno předvoleb Zvuk.

Podle toho, jak napsat naopak?

Opačné lomítko

Jak napsat lomítko naopak? Stiskněte a držte pravý Alt a poté zmáčkněte klávesu Q.

By O'Donnell

Která je klávesa Shift? :: Co dělá klávesa Backspace?
Užitečné odkazy