Domovská stránka > K > Kdy Byla Česká Republika Připojená K Internetu?

Kdy byla Česká republika připojená k internetu?

Dne 13.2.1992 probíhá slavnostní oficiální připojení naší republiky k Internetu. K tomuto aktu nedochází nikde jinde, než na pražském ČVUT. Již v roce 1991 byl podáván návrh na vybudování celorepublikové páteřní sítě.

Přečtěte si více

Co znamená rychlost nahrávání?

Rychlost nahrávání (upload) je také velice důležitá, zvláště pokud streamujete videa či cokoliv nahráváte na web. Rychlost 10 Mb/s z předchozího příkladu byla pro stahování, ale nahrávaná data s tímto plánem by se pravděpodobně přenášela rychlostí kolem 1 Mb/s. Kolik je 1 Mbit? Megabit je násobnou jednotkou bitu a jednotkou informace. Megabit odpovídá 1 000 000 bitům dat. Dalšími násobnými jednotkami bitu jsou kilobit, gigabit a terabit.

Jaká je rychlost 10 MB s?

Internet o rychlosti 10 Mbit/s nám dává teoretickou možnost stahovat data až rychlostí 1,25 MB/s neboli 1250 KB/s. Opět je to mnohonásobně více, než jak rychle nám data “servírují” servery, ze kterých je stahujeme. Na rovinu si také řekněme, že stahování rychlostí, která je nad 100 KB/s je rychlé. Jak otestovat wifi router? WiFiman je praktický nástroj pro detekci problémů s firemní i domácí Wi-Fi. Ukáže, jak si váš router vede ve srovnání s místní konkurencí, pomůže s výběrem nejméně zarušeného kanálu, odhalí nezvané návštěvníky v síti a změří rychlost připojení. To je asi vše, co můžete potřebovat, zabalené do jednoduchého kabátku.

Jak otestovat modem?

Navštivte stránku rom-0.cz, kterou provozuje sdružení CZ. NIC, a klikněte na tlačítko Test. Webová stránka během chvíle otestuje váš router a oznámí vám, zdali je vaše zařízení zranitelné či ne. Tak jak zjistit poskytovatele internetového připojení? Ideální pomůckou je hledání poskytovatele připojení na rychlost.cz, díky kterému lze zcela nezávazně a rychle získat informace o dostupnosti kabelového, optického nebo bezdrátového připojení.

Jak zjistit GHz Wi-Fi?

Aplikace WiFi Analyzer (open-source) s tímto úkolem velmi dobře pomůže. V první řadě v nastavení vyberte, jaké frekvenční pásmo chcete zkoumat – 2,4 či 5 GHz. Následně pomůže záložka Channel rating, která proskenuje všechny kanály v našem okolí a ohodnotí je. Díky skóre snadno poznáme, ke které síti se máme připojit. Jak rušit signál Wi-Fi? Rušička RJ100 je zařízením, které Vám zajistí spolehlivou ochranu před WiFi a Bluetooth odposlechy/štěnicemi. Vyruší přenos dat po WiFi a Bluetooth a díky tomu se odposlechy a kamery stanou hluché po dobu Vaší přítomnosti.

Jak zesílit signál na Wi-Fi?

V článku najdete: skrýt

  1. WiFi router umístěte do středu místnosti/bytu/domu.
  2. Sílu WiFi signálu ovlivňuje lepší umístění routeru, na zem nepatří
  3. Signál WiFi může rušit okolní elektronika a spotřebiče.
  4. Pozor na akvária, kov a tlusté zdi, blokují signál.
  5. Zesilovač WiFi pomůže v místech se slabým signálem.

By Nicolai Delnero

Jak pripojit GPU k notebooku? :: Jak správně měřit rychlost internetu?
Užitečné odkazy