Domovská stránka > K > Kdy Byla Vynalezena Wi-Fi?

Kdy byla vynalezena Wi-Fi?

Vývoj 802.11 začal v září 1990 (odtud ono 25. výročí), prvního hotového standardu jsme se ale dočkali až v roce 1997. Dnes ji označujeme 802.11-1997 a její maximální rychlost byla 2 Mb/s.

Přečtěte si více

Kdo vymyslel Internet?

Za otce zakladatele je možné označit tři vědce: Vintona Cerfa, Roberta Khana a Tima Berners-Lee. Na počátku 70. let navrhl americký počítačový vědec Vinton Cerf navrhl v rámci programu výzkumného centra amerického ministerstva obrany DARPA architekturu sítě nazvané ARPANET. Také, kdo vlastní internet? Tím, že jde o shluk samostatných síťových celků, byť jsou navzájem propojené, Internet jako takový nemá vlastníka. Existují pouze majitelé jednotlivých dílčích sítí zapojených do Internetu. To mimo jiné znamená, že ve skutečnosti nelze Internet jako takový vyřadit z provozu.

Co je port LAN WAN?

Do portu s názvem WAN připojte kabel od poskytovatele internetu. Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel. Jak nastavit WAN? Vložte AC adaptér vašeho bezdrátového routeru do DC-IN portu a zapojte do zásuvky. Použijte jiný síťový kabel a připojte váš modem do WAN portu vašeho bezdrátového routeru. Použijte svazkový síťový kabel a připojte váš počítač do LAN portu vašeho bezdrátového routeru.

Co je to WAN konektor?

1 modrý (WAN port – slouží pro připojení k přívodní datové zásuvce poskytovatele) a 4 žluté (pro využití v naši domácí síti – můžeme kabelově připojit jakékoliv zařízení v domácnosti). Zvolíme jeden ze žlutých. Po připojení by nám měl router přidělit IP adresu, zkontrolujeme na síťovém rozhraní počítače. Pokud jde o to, co vše prozradí ip adresa? Jedná se o jedinečný online identifikátor. IP adresu má každý počítač. Jednoznačně identifikuje rozhraní v počítačové síti, která používá IP (internetový protokol).

Jak zjistit mou IP adresu?

Najděte svou IP adresu v Windows

  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.
Tak co je to adresa sítě? IP adresa (anglicky IP address) je v informatice číslo, které jednoznačně identifikuje síťové rozhraní v počítačové síti, která používá IP protokol. V současné době je nejrozšířenější IPv4, která používá 32bitové IP adresy, které jsou zapisovány dekadicky po jednotlivých oktetech (tj.

Kdy byl Internet zpřístupněn veřejnosti?

6. srpna 1991 byl první web na světě zpřístupněn veřejnosti přes „celosvětovou“ síť.

By Gal

Co to je kernel? :: Co bylo před internetem?
Užitečné odkazy