Domovská stránka > K > Kdy Byla Pořízena První Fotografie?

Kdy byla pořízena první fotografie?

Za první fotografii (nebo spíše heliografii) je považován slavný „Pohled oknem na dvůr“ a autorem je Francouz Joseph Nicéphore Niepce. Snímek se datuje rokem 1826.

Přečtěte si více

Jak se získává černobílá fotografie?

Vývojka je vodní roztok chemických sloučenin, sloužící ke zviditelnění latentního obrazu, zaznamenaného na světlocitlivou vrstvu fotografických desek, filmů a papírů. Chemicky vývojka zajišťuje redukci bezbarvých halogenidů stříbra na viditelný černý kov. Jaký je rozdíl mezi elektronickou zrcadlovkou a digitální zrcadlovkou? Digitální zrcadlovka (DSLR) má stejnou konstrukci využívající sklopné zrcátko a optický hledáček, stejně jako tomu bylo u klasických zrcadlovek. Elektronické zrcadlovky (EVF) mají v hledáčku zamontovaný miniaturní displej, na kterém se promítá obraz průběžně zaznamenávaný snímačem, podobně jako u videokamer.

Co je jádrem analogového fotoaparátu?

Jádrem přístroje je světlocitlivá plocha snímače na bázi technologie CCD nebo CMOS. Na plochu senzoru je promítán obraz přes systém optických čoček v objektivu. Co je to zrcadlovka? Zrcadlovka je fotoaparát, používající k zobrazení scény v hledáčku zrcadlo (na rozdíl od kompaktních fotoaparátů, které mají pro hledáček zvláštní průzor, eventuálně scénu zobrazují elektronicky).

Jaký druh obrázků získám z fotoaparátu?

Z fotoaparátu vychází videokamera, která je charakteristická tím, že zaznamenává sekvence fotografií v rychlém sledu. Zatím co fotoaparát zachycuje obraz po jednom snímku, kamera zachycuje celé série snímků. Jak funguje snímač fotoaparátu? Každý čip obsahuje miliony buněk/pixelů, které jsou schopné přeměnit světlo na elektrony. Po vyfocení snímku zůstane v každé buňce naakumulovaný náboj, který se přečte a tím se zjistí, kolik světla na dané místo dopadlo. Pole 8 x 8 světlocitlivých buněk. Vypadá to jednoduše, ale je v tom háček.

Jaké jsou druhy digitálních fotoaparátu?

Základní dělení digitálních fotoaparátů

  • kompaktní fotoaparáty.
  • kompakty s výměnným objektivem.
  • digitální zrcadlovky.
Může se také zeptat, co je to účetní závěrka? Účetní závěrka představuje soubor finančních výkazů, které účetní jednotka sestavuje za účetní období k rozvahovému dni (tj. k poslednímu dni účetního období). Tyto finanční výkazy vypovídají o hospodaření společnosti za dané období.

Co je to účetní jednotka?

Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví definuje účetní jednotku jako subjekt, který vede účetnictví v rozsahu, jakém mu zákon nařizuje podle kategorie, do níž patří.

By Julieta Ngin

Co je to formát MP3? :: Co je to myšlenková operace?
Užitečné odkazy