Domovská stránka > J > Jak Se Správně Píše Česká Republika?

Jak se správně píše Česká republika?

Výrazy vláda, prezident, veřejný ochránce práv se chápou jako obecná jména, píšou se s malým písmenem, a to i když je k nim připojen název státu (jeho zkratka): vláda České republiky (ČR), prezident České republiky (ČR), vláda SRN, prezident USA.

Přečtěte si více

Jak se správně píše Jižní Morava?

S velkým písmenem se píšou např. Evropa, Asie, Afrika, Austrálie, Amerika; Čechy, Morava, Slezsko, Vestfálsko, Chodsko, Balkán, Pobaltí, Haná, Havaj –⁠ o psaní názvů států a správních oblastí viz Velká písmena –⁠ organizace (státy, správní oblasti, zastupitelské sbory, ministerstva, školy, divadla apod.). Můžete se také zeptat, kdy se píše velke a kdy malé písmeno? Víceslovné názvy ulic

Základní pravidlo zní: v prvním slovu názvu píšeme vždy velké počáteční písmeno, u dalších slov je pak rozhodující, zda se jedná o jména vlastní, nebo obecná. Pokud se jedná o jména vlastní, řídíme se základním pravidlem, že ve vlastních názvech píšeme vždy velké počáteční písmeno.

A další otázka, kde se píše velké písmeno?

U lidí je však třeba psát velké písmeno nejen na začátku jména či přezdívky, ale i příjmení a přídomků! Velké písmeno je poté samozřejmostí také na začátku přivlastňovacího přídavného jména odvozeného od vlastního jména osoby či zvířete. Kdy psát Velke v? Velké počáteční V se jako vyjádření úcty píše v korespondenci. A protože e-mail není ničím jiným než elektronickou formou korespondence, měli bychom se tímto pravidlem řídit i v e-mailech. Pravidla přitom výslovně uvádějí, že velké počáteční V se jako projev úcty píše vždy – bez ohledu na to, kolik lidí oslovujete.

A další otázka, jak se píše v angličtině Česká republika?

Oficiální úřední název České republiky je the Czech republic. Už delší dobu oficiálně existuje i jednoslovný výraz, tedy přesný překlad slova Česko a to je Czechia. Název v logu používal Czech Tourism, postavil se za něj Senát a za oficiálního ho uznalo i OSN. Jak se píše Poslanecká sněmovna? Parlament České republiky – Poslanecká sněmovna, kontakt.

Jak se píše jižní Asie?

Jižní Asie je geopolitická oblast asijského kontinentu, skládající ze států v podhůří Himálají a oblast od ní na západ. Je obklopena západní Asii, střední Asii, východní Asii a jihovýchodní Asii. Jak se píše Jižní Cechy? Dobrý den, spojení jižní Čechy (případně západní, severní či východní) nejsou oficiálními názvy nějakého konkrétního území, píšeme tedy malé počáteční písmeno. Jinak je tomu například o oficiálních názvů krajů jako Středočeský kraj, Plzeňská kraj apod.

Jak se píše jižní pól?

Jižní (geografický) pól, též jižní točna je jeden ze dvou zemských pólů, místo na povrchu Země, kterým prochází zemská osa, kolem které se Země otáčí. Leží na 90° jižní šířky, zeměpisná délka není určitelná, protože se zde všechny poledníky stýkají.

By Templia

Kdy se píšou velká a malá písmena? :: Jaký je rozdíl mezi Windows 7 a Windows 10?
Užitečné odkazy