Domovská stránka > J > Jak Správně Měřit Rychlost Internetu?

Jak správně měřit rychlost internetu?

Existuje spousta českých i zahraničních webů, které na svých stránkách zdarma nabízí nástroj k měření rychlosti připojení. Z tuzemských webů doporučujeme použít třeba měřiče na serverech rychlost.cz nebo dsl.cz. Ze zahraničních jsou spolehlivé nástroje speedtest.net i speedcheck.org.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak označujeme počet uživatelů sdílejících společnou linku internetu?

Míra sdílení je často označována jako agregace, tedy počet uživatelů sdílejících jednu přenosovou kapacitu. Např. u linek ADSL pro domácnosti je obvyklá agregace 1:50. Když to vezmeme v úvahu, jak se počítá rychlost internetu? V jakých jednotkách se rychlost připojení udává?

  1. nejčastěji se rychlost udává v kilobitech (kbit/s, kb/s) nebo megabitech (Mbit/s, Mb/s) za sekundu.
  2. setkat se můžete i s kilobajty (kB/s) nebo megabajty (MB/s) za sekundu.

Jak otestovat kvalitu připojení?

Stiskněte na klávesnici tlačíka WIN+R objeví se okno:

  1. Zde zadejte příkaz "cmd" a stiskněte ENTER nebo tlačítko OK, zobrazí se následně černá obrazovka:
  2. do této obazovky vepište text "ping www.seznam.cz -t" a stikněte ENTER, začne se "testovat komunikace" mezi vašim počítačem a serverem,
Jak měřit kvalitu Wi-Fi? Aplikace, kde najdete jen to, co vás opravdu zajímá a díky které budete vědět o dění ve světě mezi prvními. Potýkáte se u své domácí Wi-Fi sítě s problémy se stabilitou a/nebo rychlostí připojení? Prověřit ji můžete například nástrojem Wifi Analyzer od vývojářského studia Webprovider.

Jak zjistit rychlost Wi-Fi?

Nainstalujte si aplikaci speedtest od OOKLA i na svůj mobilní telefon či tablet a zkontrolujte kvalitu Vaší WiFi. Porovnejte hodnotu rychlosti internetu v různých vzdálenostech od vysílače. Můžete se také zeptat, jak si doma změřit rychlost internetu? Celkem přesně lze měřit rychlost od koncového bodu sítě u vás doma přes přípojnou síť v podobě například rádiového spoje, optiky či metalického kabelu až do datacentra, odkud se váš poskytovatel připojuje na internet. Celou tuhle trasu má poskytovatel internetového připojení pod kontrolou.

Jaká je optimální rychlost internetu?

k běžnému prohlížení posílání e-mailů bez větších příloh postačí 256 kbit/s. pro nerušenou telefonickou komunikaci prostřednictvím Skype vyhovuje rychlost od 600 kbit/s. budete-li chtít prohlížet moderní webové stránky a ledovat online video ve vysoké kvalitě, je dolní hranice kolem 3 Mbit/s. Jak se šíří Internet? Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).

Můžete se také zeptat, jak změřit sílu signálu internetu?

Díky speedmeteru můžete provést měření rychlosti internetu ve vaší domácnosti a zjistit tak aktuální rychlost připojení. Při měření se provede i tzv. ping test udávající rychlost spojení mezi dvěma zařízeními připojenými k síti.

By Nitin

Kdy byla Česká republika připojená k internetu? :: Jak vyhledat obrázek na Google?
Užitečné odkazy