Domovská stránka > J > Jak Zjistit Pocet Zařízení Připojená K Wi-Fi?

Jak zjistit pocet zařízení připojená k Wi-Fi?

První věcí pro zjištění případných příživníků ve vaší síti je potřeba být připojený na konkrétní Wi-Fi, kterou chcete sledovat. Poté je potřeba nainstalovat bezplatnou aplikaci Fing, která se v Google Play pyšní velmi vysokým hodnocením. Po stažení a spuštění aplikace uvidíte název sítě, ke které jste připojeni.

Přečtěte si více

Jak zjistit zařízení připojená k síti?

IP adresu může ukázat třeba obslužný software, ale nejjednodušší je podívat se do administrace routeru na všechna připojená zařízení. Další možností je použít aplikaci na skenování IP adres. Například Advanced IP Scanner, který projede celou lokální síť a vypíše všechna připojená zařízení. Jak zjistit vytíženost sítě? Ve Správci úloh se můžete také přepnout na záložku Výkon a tam kliknout na Síť Ethernet (případně Wi-Fi, pokud nejste připojení drátem). Uvidíte tam graf využití sítě (tady se ale zpravidla udává v kbps a měřítko se mění) a také rozdělení na odesílání (upload) a příjem (download).

Jak zjistit provoz na Wi-Fi?

Nejspolehlivějším způsobem je samozřejmě navštívit rozhraní routeru či modemu a v jeho rozhraní se podívat, která zařízení jsou připojena. Ne vždy je to však možné či pohodlné – nemusíme znát heslo do rozhraní modemu nebo nejsme tak pokročilí uživatelé, abychom věděli, kde přesně hledat. Lidé se také ptají, jak odpojit uživatele od wi-fi? Nejsnazší v provedení je to, že změníte heslo vaší Wi-Fi (tedy heslo co se nastavuje v routeru a slouží pro připojení k Wi-Fi). Tím dojde k odpojení všech zařízení . Ale také to znamená. že všichni budou muset dostat a zadat nové heslo.

Jak zamezit přístup k internetu?

První možností je využití funkce, kterou nabízejí operační systémy. U operačního systému Windows 7 a 8 je to funkce Rodičovská kontrola, u Windows 10 Rodina. Počítače s operačním systémem MacOS nabízejí Rodičovský dohled. Další možností je omezit přístup na internet na routeru nebo modemu. Jak zjistit název zařízení v síti? Pro tenhle účel existují různorodé programy pod názvem „scanner“. „IP scanner“ či „network scanner“. Dělají v zásadě to, že projdou všechny IP adresy v rámci vaší (lokální) sítě a pokud se zjistit, zda na těchto IP adresách něco je (správněji zda něco reaguje)a vytvoří seznam.

Jak zjistit něčí IP adresu?

Pomocí cmd/bat skriptu

cmd nebo . bat – tzv. dávkový soubor) a ten odešlete oběti. Jakmile na něj oběť klikne, na vaše FTP se uploaduje soubor obsahující výpis z programu ipconfig oběti, ve kterém vyčtete (nejenom) její IP adresu.
Tak jak zjistit mac adresu zařízení v síti? V rámci lokální sítě je k tomuto účelu výhodné ve Windows použít příkaz arp. Pomocí nabídky Start | Spustit nejprve spusťte příkazový řádek, do pole Otevřít napište cmd a klikněte na OK. Nyní do příkazové řádky napište příkaz arp –a a stiskněte klávesu [Enter]. Vypíší se fyzické adresy MAC všech dostupných počítačů.

A další otázka, jak zjistit upload?

Test rychlosti internetového připojení spustíte tlačítkem Spustit měření. Doba trvání testu se pohybuje okolo 30 sekund. Při samotném měření dochází ke zjištění rychlosti stahování (download), rychlosti nahrávání (upload) a aktuální odezvy (ping), která hraje velkou roli například při hraní online videoher.

By Lamberto

Jak sledovat výpadky internetu? :: Proč mi nejde spustit Google?
Užitečné odkazy