Domovská stránka > J > Jak Psát Chemické Vzorce Na Klávesnici?

Jak psát chemické vzorce na klávesnici?

Jednoduché matematické, fyzikální či chemické vzorce a rovnice můžeme zapsat poměrně snadno za pomoci znaků na klávesnici a použitím horního nebo dolního indexu. Při psaní vzorců a rovnic nesmíme zapomenout, že kolem matematických znamének (+ – = atd.) musíme psát mezeru.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak napsat index na macu?

K rychlému nastavení vybraného textu na horní nebo dolní index můžete použít také klávesové zkratky. Horní index nastavíte stisknutím Ctrl-Shift-Cmd-plus (+). Dolní index nastavíte stisknutím Ctrl-Cmd-minus (-). Jak napsat dolní index Mac? Proveďte jednu z následujících akcí:

  1. Na kartě Domů klikněte na Horní index. Nebo stiskněte. +Shift+Plus (+).
  2. Na kartě Domů klikněte na Dolní index. Nebo stiskněte. +Rovná se (=).

Můžete se také zeptat, jak napsat číslo nahoře?

Tou první je vložit přímo do horního indexu mocněného čísla klasicky číslo 2, což vypadá třeba takto 3². Další možností je zapsat do horního indexu mocněného čísla takzvanou vokáň ^ (jinak také stříška) a za ni pak už následně jen klasickou číslici 2, což potom bude vypadat například takto 3^2. Pokud jde o to, jak dát zpet v pages? na Macu nebo na MacBooku, si otevřete Pages dokument, ve kterém se chcete vrátit v čase na určité datum. Jakmile se dokument otevře a načte, tak v horní liště rozklikněte záložku Soubor. Zde poté přibližně v polovině rozevíracího menu najeďte na možnost Vrátit do.

Lidé se také ptají, jak napsat druhou mocninu ve wordu?

Ve Wordu můžete pomocí nástrojů rovnic vložit matematické symboly do rovnic nebo textu. Na kartě Vložení klikněte ve skupině Symboly na šipku pod položkou Rovnice a potom klikněte na Vložit novou rovnici. Jak udělat zobáček na klávesnici? Nejprve zmáčknete kombinaci Shift + příslušná klávesa ˇ, která se nachází vpravo nahoře hned vedle klávesy Backspace.

Jak se na klávesnici píše vlnovka?

Postupovat budeme následujícím způsobem:

  1. Stiskneme levý Alt (hned vlevo vedle mezerníku) a držíme ho.
  2. Na numerické části klávesnice vyťukáme číslo 126.
  3. Pustíme levý Alt a automaticky dojde k zápisu vlnovky v místě, kde je v dokumentu kurzor.
Lidé se také ptají, jak napsat druhou odmocninu na klávesnici? Pokud na své klávesnici nemáte klávesu ^ , můžete místo ní dvakrát zmáčknout * . Druhou odmocninu můžete vypočítat pomocí symbolu √ ( Ctrl + R ). n-tou odmocninu vypočítáte vložením čísla v podobě dolního indexu před symbol odmocniny.

Jak zadat v Excelu eulerovo číslo?

Poznámky. Číslo "pí" je v Excelu zastoupeno stejnojmenou funkcí PI, Eulerovo číslo "e" zadáte funkcí EXP(1), tj. "e" na prvou. Zkratka EXP je ostatně častokrát uváděna i v odborné literatuře.

By Vincenta

Jak volat s více lidmi? :: Jak napsat index na 2?
Užitečné odkazy