Domovská stránka > P > Proč Excel Nepočítá Vzorce?

Proč Excel nepočítá vzorce?

Když se vzorec nepřepočítá, budete muset zkontrolovat, jestli je v Excelu povolený automatický přepočet. Pokud je povolený ruční přepočet, vzorce se nepřepočítávají. Ke kontrole automatického výpočtu použijte tento postup: Vyberte kartu Soubor, vyberte Možnostia potom vyberte kategorii Vzorce.

Přečtěte si více

Jak udělat v Excelu Deleno?

Dělení čísel v buňce

K tomuto úkolu použijte aritmetický operátor / (lomítko). Pokud třeba do buňky napíšete =10/5, zobrazí se v buňce 2. Důležité informace: Před tím, než do buňky napíšete čísla a operátor /, nezapomeňte do buňky zadat rovnítek(= ). v opačném případě Excel interpretuje, co napíšete jako datum.
Jak zafixovat hodnotu v Excelu? To se provádí znakem $ (pro napsání stiskněte pravý Alt +ů) před patřičnou adresou. Zapište tedy vzorec v následující podobě: „=($B$2*C3)“. Poznámka: Znak $ může fixovat samostatně jak sloupec nebo řádek. Kromě varianty $B$2 se tedy lze setkat i s variantami $B2 a B$2.

Podle toho, jak vypočítat tržbu v excelu?

Zadání vzorce obsahujícího předdefinovanou funkci

  1. Vyberte prázdnou buňku.
  2. Napište symbol rovná se = a potom zadejte funkci. Pokud chcete například vypočítat celkový prodej, zadejte =SUMA.
  3. Zadejte levou závorku (.
  4. Vyberte oblast buněk a potom zadejte pravou závorku ).
  5. Stisknutím klávesy Enter získáte výsledek.
Proč Excel nesčítá? Tyto potíže jsou často dány tím, že formát buňky není vytvářen Excelem, ale uměle zdrojovou aplikací. Ta sice nastaví nějaký číselný formát buňky, ale skutečný formát buňky je odlišný.

Podle toho, jak udělat ze vzorce hodnotu excel?

Nahrazení vzorců jejich počítaných hodnot

  1. Vyberte buňku nebo oblast buněk obsahující vzorce. Jestliže se jedná o Maticový vzorec, vyberte oblast, která ho obsahuje.
  2. Klikněte na Kopírovat .
  3. Klikněte na Vložit .
  4. Klikněte na šipku vedle možnosti Možnosti vložení a potom klikněte na Jenom hodnoty.
Pokud jde o to, jak vynásobit buňky v excelu? Například pokud buňky A1 a A2 obsahují čísla, můžete pro vynásobení těchto dvou čísel navzájem použít vzorec =SOUČIN(A1, A2). Stejnou operaci můžete také provést pomocí matematického operátoru násobení (*), například = A1 * A2. Funkce SOUČIN je užitečná, když potřebujete vynásobit mnoho buněk.

Tak jak zaokrouhlit číslo v excelu?

Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem dolů (blíže k nule), použijte funkci ROUNDDOWN. Chcete-li číslo zaokrouhlit na násobek určitého čísla (například na nejbližší násobek 0,5), použijte funkci MROUND. Jak se dělá mocnina v Excelu? Pro mocniny můžeme v Excelu využít vzorec, do kterého umístíme zvláštní symbol pro mocnění. Jedná se o symbol ^ (stříška), napíšeme ji kombinací kláves levý ALT + 94 na numerické klávesnici nebo na anglické klávesnici SHIFT + 6. Druhá možnost je použití funkce POWER, která umocní čísla na zadaný exponent.

Jak zafixovat řádek v Excelu?

Ukotvení sloupců a řádků

  1. Vyberte buňku pod řádky a napravo od sloupců, které mají zůstat při posouvání stále zobrazené.
  2. Vyberte Zobrazení > Ukotvit příčky > Ukotvit příčky.

By Lozar Sitaca

Jak spustit opravu Win 10? :: Jak oživit SD kartu?
Užitečné odkazy