Domovská stránka > J > Jak Udělat Ze Vzorce Hodnotu Excel?

Jak udělat ze vzorce hodnotu Excel?

Nahrazení vzorců jejich počítaných hodnot

  1. Vyberte buňku nebo oblast buněk obsahující vzorce. Jestliže se jedná o Maticový vzorec, vyberte oblast, která ho obsahuje.
  2. Klikněte na Kopírovat .
  3. Klikněte na Vložit .
  4. Klikněte na šipku vedle možnosti Možnosti vložení a potom klikněte na Jenom hodnoty.

Přečtěte si více

Také, jak udělat v excelu deleno?

Dělení čísel v buňce

K tomuto úkolu použijte aritmetický operátor / (lomítko). Pokud třeba do buňky napíšete =10/5, zobrazí se v buňce 2. Důležité informace: Před tím, než do buňky napíšete čísla a operátor /, nezapomeňte do buňky zadat rovnítek(= ). v opačném případě Excel interpretuje, co napíšete jako datum.
Lidé se také ptají, jak se dělá mocnina v excelu? Pro mocniny můžeme v Excelu využít vzorec, do kterého umístíme zvláštní symbol pro mocnění. Jedná se o symbol ^ (stříška), napíšeme ji kombinací kláves levý ALT + 94 na numerické klávesnici nebo na anglické klávesnici SHIFT + 6. Druhá možnost je použití funkce POWER, která umocní čísla na zadaný exponent.

Jak udělat kalkulačku v Excelu?

Vyberte prázdnou buňku přímo nad nebo pod oblastí, kterou chcete sečíst, a na kartě Domů nebo vzorec na pásu karet klikněte na tlačítko Automatické Shrnutí > Sum. Automatické shrnutí automaticky určí rozsah, který se má sečíst, a vytvoří pro vás vzorec. Jak převést text na číslo v Excelu? Vyberte buňky s čísly uloženými jako text. Na kartě Domů klikněte na Vložit > Vložit jinak. Klikněte na Násobit a pak klikněte na OK. Excel vynásobí každou buňku číslem 1 a přitom převede text na čísla.

Jak zafixovat hodnotu v Excelu?

To se provádí znakem $ (pro napsání stiskněte pravý Alt +ů) před patřičnou adresou. Zapište tedy vzorec v následující podobě: „=($B$2*C3)“. Poznámka: Znak $ může fixovat samostatně jak sloupec nebo řádek. Kromě varianty $B$2 se tedy lze setkat i s variantami $B2 a B$2. Jak vynásobit buňky v Excelu? Například pokud buňky A1 a A2 obsahují čísla, můžete pro vynásobení těchto dvou čísel navzájem použít vzorec =SOUČIN(A1, A2). Stejnou operaci můžete také provést pomocí matematického operátoru násobení (*), například = A1 * A2. Funkce SOUČIN je užitečná, když potřebujete vynásobit mnoho buněk.

Jak se odečítá v Excelu?

Poznámka: V aplikaci Excel neexistuje žádná funkce ODEČÍST. Použijte funkci SUMA a čísla, která chcete odečíst, převeďte na záporné hodnoty. Funkce SUMA(100;-32;15;-6) například vrátí výsledek 77. A další otázka, jak zaokrouhlit číslo v excelu? Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem dolů (blíže k nule), použijte funkci ROUNDDOWN. Chcete-li číslo zaokrouhlit na násobek určitého čísla (například na nejbližší násobek 0,5), použijte funkci MROUND.

Také, jak se píše mocnina?

levý Alt + 94

Další možností, jak napsat znak mocniny, je přepnutí do anglické klávesnice a poté zkratka Shift + 6.

By Rossen

Jak udělat mocninu? :: Jak použít funkcí Sumif?
Užitečné odkazy