Domovská stránka > J > Jak Si Zařídit Doma Wi-Fi?

Jak si zařídit doma Wi-Fi?

Tipy pro okamžité zvýšení rychlosti a stability WiFi sítě

  1. Umístěte router nejlépe doprostřed bytu.
  2. Zároveň nesmí být WiFi router ukrytý někde za ledničkou nebo mikrovlnou troubou.
  3. Zkontrolujte, jaký používáte přenosový kanál, a případně v nastavení routeru vyberte jiný (co nejméně obsazený).

Přečtěte si více

Jak zmenit nastaveni Wi-Fi routeru?

Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Jak připojit počítač k routeru? router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V. pokud potřebujeme připojit stolní PC pomocí UTP kabelu, zapojíme UTP kabel do portu LAN a následně do PC.

Jak nastavit Wi-Fi?

Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel. V případě, že se chcete připojovat přes Wi-Fi, připojte se na název sítě, jenž je napsaný na spodní straně routeru. Potřebné heslo najdete na zadním štítku. Jak správně nastavit domácí síť? Je třeba dodržovat několik zásad:

  1. Router musí být vždy jen jeden.
  2. Všechny WiFi Access Pointy musí být ve stejné LAN.
  3. U kombinovaných zařízení (WiFi Router), použitých pro rozšíření WiFi pokrytí, musí být všechny funkce routeru (hlavně DHCP server) deaktivovány.

Jak zajistit WiFi?

Zabezpečit si bezdrátovou síť je první a základní krok, který by měl neodkladně učinit každý uživatel internetu provozující domácí WiFi.

  1. Změňte název sítě (SSID) nebo síť skryjte.
  2. Změňte heslo pro administraci WiFi routeru/AP.
  3. Filtrujte MAC adresy (není nezbytné).
  4. Zašifrujte síť (nezbytné a nejúčinnější).
Jak dát router do tovarniho nastaveni? Prakticky u všech routerů najdete malé tlačítko s označením RESET (návod usnadní hledání). Po jeho stisku lze provést buď krátkým stisknutím restart (odpovídající výše zmíněnému vypnutí/zapnutí) nebo delším podržením tlačítka reset do továrního nastavení.

Pokud jde o to, jak nastavit wi-fi na 2 4 ghz?

Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů. A další otázka, jak restartovat wifi router? Jak restartovat Wi-Fi router? Vypojte wifi router z elektrické zásuvky na dobu cca 10 sekund a poté opět zapojte do elektřiny. Nepoužívejte tlačítko RESET, vymazalo by se veškeré nastavení!

A další otázka, jak připojit počítač k internetu přes wifi?

Vyberte ikonu Síť nebo Wi-Fi v oznamovací oblast. Vyberte v seznamu síť, ke které se chcete připojit, a pak vyberte Připojit. Zadejte klíč zabezpečení (často se mu říká heslo). Postupujte podle dalších pokynů, pokud se objeví.

By Solly Trausch

Jak nastavit WiFi v počítači? :: Kde najdu Průzkumník souborů?
Užitečné odkazy