Domovská stránka > J > Jak Funguje Funkce Když?

Jak funguje funkce Když?

Funkce KDYŽ, jedna z logických funkcí, vrátí jednu hodnotu, pokud se zadaná podmínka vyhodnotí jako Pravda, a jinou hodnotu, pokud se vyhodnotí jako Nepravda. Příklady: =KDYŽ(A2>B2;"Překročil se rozpočet.";"OK") =KDYŽ(A2=B2;B4-A4;"")

Přečtěte si více

Co to jsou kontingenční tabulky?

Kontingenční tabulka je výkonný nástroj pro výpočet, shrnutí a analýzu dat, který umožňuje zobrazit porovnání, vzory a trendy v datech. Kontingenční tabulky fungují trochu jinak v závislosti na platformě, kterou používáte ke spuštění Excel. Když to vezmeme v úvahu, jak zaokrouhlit cisla v excelu? Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem dolů (blíže k nule), použijte funkci ROUNDDOWN. Chcete-li číslo zaokrouhlit na násobek určitého čísla (například na nejbližší násobek 0,5), použijte funkci MROUND.

Jak vytvořit rozevírací seznam v Excelu?

Na pásu karet přejděte na kartu Data a potom klikněte na Ověření dat. Na kartě Nastavení klikněte v poli Povolit na Seznam. Pokud chcete uživatelům povolit, aby pole nechali prázdné, zaškrtněte políčko Přeskakovat prázdné buňky. Zaškrtněte políčko Rozevírací seznam v buňce. Jak použít funkci Svyhledat? Syntaxe SVYHLEDAT. Funkce SVYHLEDAT (anglicky název: VLOOKUP) vyhledá v prvním sloupci tabulky požadovanou/hledanou hodnotu a vrátí hodnotu, která je ve stejném řádku (jako nalezená hodnota), ale nachází se v jiném (námi určeném) sloupci zdrojové tabulky.

Může se také zeptat, jak vyfiltrovat více položek v excelu?

Víc sad kritérií, víc sloupců ve všech sadách

Klikněte na buňku v oblasti seznamu. V příkladu kliknete na libovolnou buňku v oblasti seznamu A6:C10. Na kartě Data klikněte ve skupině Seřadit a filtrovat na tlačítko Upřesnit.
Proč nefunguje filtr v Excelu? Na kartě Domů klikněte ve skupině Úpravy na tlačítko Seřadit a filtrovat a kliknutím na příkaz Vymazat filtr vymažte. Některá data v tomto sešitu jsou filtrována podle barvy buňky. Řádky skryté pomocí takového filtru zůstanou ve starších verzích aplikace Excel skryté, ale samotný filtr nebude zobrazen správně.

Pokud jde o to, jak seřadit v excelu podle datumu?

Přetažením myší ve sloupci směrem dolů vyberte kalendářní data, která chcete seřadit. Klikněte na kartě Domů na šipku u tlačítka Seřadit a filtrovat a potom na Seřadit od nejstaršího k nejnovějšímu nebo Seřadit od nejnovějšího k nejstaršímu. Jak zobrazit komentare v Excelu? Pokud chcete zobrazit jednotlivý komentář, klikněte pravým tlačítkem myši na buňku a vyberte Zobrazit nebo skrýt komentáře. Pokud chcete zobrazit všechny komentáře v listu, přejděte na kartu Revize a > Zobrazit všechny komentáře.

Jak vložit obrázek do komentáře?

Efekty výplně

Vybrat záložku Obrázek a pak Vybrat obrázek... v dialogovém okně si vyberete požadovaný obrázek. Klik na OK a máte hotovo.

By Granville Waldrope

Jak dlouho trvá naučit se Python? :: Jak se nejlépe naučit Excel?
Užitečné odkazy