Domovská stránka > J > Jak Na Domácí Nas?

Jak na domácí NAS?

Domácí datové úložiště aneb stavíme domácí NAS

  1. Ujistěte se, že váš NAS domácí server již má pevný disk.
  2. Připojte domácí server do elektřiny a k vašemu routeru či modemu.
  3. Zapněte NAS, propojte ho ethernetovým kabelem s routerem a na počítači otevřete adresu webového rozhraní (naleznete ji v návodu nebo na zařízení).

Přečtěte si více

Podle toho, jak se připojit k synology nas?

Přístup z Mac

  1. Na panelu nabídek klikněte na možnost Přejít > Připojit k serveru.
  2. Klikněte na možnost Připojit.
  3. Do polí Název a Heslo zadejte svoje uživatelské jméno a heslo do systému DSM. Klikněte na možnost Připojit.
  4. Nyní by se vám v aplikaci Finder měly zobrazit sdílené složky na zařízení Synology NAS.
Jak pouzivat NAS? NAS server se na Vašem počítači zobrazuje jako „Umístění v síti“ a jednoduše si disk můžete namapovat tak, aby se Vám hlásil například jako disk „Z:“. Poté s ním pracujete úplně stejně jako s lokálním diskem, soubory kopírujete, vkládáte, mažete. Vaše data jsou tak spořádaně na jednom místě.

Jak připojit NAS přes wifi?

Zařízení Synology NAS lze připojit k bezdrátové síti, pokud je do portu USB zapojen bezdrátový hardwarový klíč. Přejděte do části Ovládací panel > Bezdrátové připojení > Konfigurace mapy sítě a vyberte možnost Připojit k bezdrátové síti. Jak vybrat NAS? Jaký vybrat pevný disk pro NAS? Typický NAS pořídíte bez pevných disků, které je potřeba zakoupit zvlášť. Klíčoví výrobci na poli pevných disků, WD a Seagate, nabízí modelové řady přímo vyvinuté pro použití v NAS. Pro domácí prostředí jsou ideální klasické plotnové disky ve formátu 2,5" nebo spíše ve formátu 3,5".

Může se také zeptat, jaké cloudové uložiště?

Nejznámějšími a nejpoužívanějšími cloudy jsou např. OneDrive, Google Disk, iCloud či Dropbox. Cloud většinou je placený; spousta služeb nabízí omezený prostor pro data zdarma, zatímco některé cloudy jsou placené úplně a nenabízejí ani zkušební verzi či bezplatné úložiště. Jak se prihlasit k nás? Pomocí mobilního zařízení:

  1. Otevřete mobilní aplikaci Synology, například DS file.
  2. Zadejte QuickConnect ID a účet a heslo v systému DSM.
  3. Klikněte na možnost Přihlásit.

Když to vezmeme v úvahu, jak připojení síťové jednotky synology?

Po nastavení sdílené složky přejděte do části Synology Directory Server > Uživatelé a počítače. Klikněte pravým tlačítkem na určený účet uživatele a vyberte možnost Upravit. Přejděte na kartu Profil1 a v části Adresář uživatele klikněte na možnost Připojit. Přidělte síťové jednotce písmeno jednotky. Jak najít nás Synology? Synology NAS můžete vyhledat pomocí některého z následujících nástrojů:

  1. Webový asistent: Do adresního řádku webového prohlížeče zadejte adresu find.synology.com nebo synologynas:5000 (synologynas. local:5000 pro počítače Mac).
  2. Synology Assistant: Otevřete nástroj pro stolní počítače Synology Assistant.

Jak spravne nastavit NAS?

Stačí zadat stejnou adresu jako v případě první konfigurace nebo přesnou IP adresu daného serveru. Tu vám systém sdělí buď přímo při instalaci, nebo ji naleznete v nastavení serveru. Sdílená data, a to i pokud je NAS nakonfigurován jako multimediální centrum, se zobrazí také v mapě sítě.

By Bleier Chadbourn

Jak postavit domaci NAS? :: Jak spravovat Google disk?
Užitečné odkazy