Domovská stránka > J > Jak Postavit Domaci Nas?

Jak postavit domaci NAS?

Základní řešení je postaveno na RPi 4B 2GB. Dále budeme potřebovat nějaké disky, zde jsme volili 2,5" disky WD External 4TB, které lze po USB rovnou napájet a mají nižší spotřebu (ale také rychlost!) oproti 3,5" variantě. Napájení 2,5" disků by RPi neutáhl, proto je všechno zapojené do externě napájeného USB hubu.

Přečtěte si více

Jak připojit NAS jako disk?

Je jedno, do které zásuvky ho zapojíte. Pak připojíte napájecí adaptér k NAS a zapnete ho do zásuvky. Pak do počítače vložíte CD nebo DVD, které výrobce NAS dodává společně se zařízením, a postupujete podle průvodce, který vás vede připojení a nastavením tohoto NASu. Není to složité - a zvládne to opravdu každý. Jak nastavit QuickConnect? Nastavení služby QuickConnect

Přejděte do části Ovládací panel > QuickConnect. Zaškrtněte políčko Povolit QuickConnect. Pokud účet Synology nemáte, klikněte na možnost Přihlásit se nebo zaregistrovat účet Synology. Zadejte požadované údaje a klikněte na možnost OK.

Jak se připojit na IP adresu?

Vytvoření připojení se pevnou adresou IP

  1. Otevřete přehled Činnosti a začněte psát Síť.
  2. Kliknutím na Síť otevřete příslušný panel.
  3. Najděte síťové připojení, u kterého chcete mít pevnou adresu.
  4. Klikněte na IPv4 nebo IPv6 v levém panelu a změňte Metoda na Ruční.
  5. Zadejte Adresu IP a Bránu, včetně příslušné Masky sítě.
Jak se připojit na veřejnou IP adresu? Příchozí provoz na jednu veřejnou IP adresu lze přesměrovat kompletně na jeden počítač nebo na více počítačů dle tcp/udp portů (např. tcp port 21 na jeden pc, tcp port 80 na druhý pc). Je nutné zajistit, aby počítač, na který se provoz přesměrovává, dostal vždy stejnou lokální IP adresu.

Jak vybrat diskové pole?

V procesu výběru nového diskového pole je tedy dobré zvážit, zda potřebujete tak širokou flexibilitu, že opravdu chcete riskovat všechny neduhy zdánlivě laciné softwarové storage. ALUA je zkratkou pro „Asymmetric Logical Unit Access“. Jak vybrat domácí úložiště? Jestliže koketujete s myšlenkou použití síťového úložiště NAS pro domácí účely, vystačíte si obvykle s celkovou kapacitou od 1 TB do 8 TB. Firemní prostředí je samozřejmě náročnější na prostor. Zakoupit můžete dokonce NAS úložiště s celkovou kapacitou nad 36 TB.

Jak vybrat datové úložiště?

Vhodným kompromisem může být 3-4TB dvouplotnový disk. Pro úložiště dat jsou vhodné disky s méně otáčkami, protože extrémní rychlosti zde nepotřebujeme. A takové disky jsou i levnější. Většinou jde o modely s 5400-5900 otáčkami. Jaký cloud používat? Google Disk – 15 GB zdarma, lze používat skvělou službu Google Fotky. pCloud – 10 GB zdarma. Microsoft OneDrive – 5 GB zdarma, možnost si zaplatit výhodný balíček 1 TB úložiště + Office 365 za 189 Kč/měsíc. Huawei Cloud – 5 GB zdarma – akce 50 GB na rok zdarma, výhodné pro uživatele zařízení Huawei.

Jaký cloud na fotky?

Nejoblíbenější jsou v současné době vzdálené servery, kterým se říká také cloudy. Mezi ně patří třeba jablečný iCloud, mimo něj pak třeba řešení od Googlu v podobě Google Fotek či Google Disku, dále pak třeba Dropbox či OneDrive.

By Paton Piascik

Jak nainstalovat Outlook na iphone? :: Jak na domácí NAS?
Užitečné odkazy