Domovská stránka > J > Jak Se Připojit Na Nas?

Jak se připojit na NAS?

NAS se připojuje do malé domácí sítě ethernetovým kabelem. Ve většině domácností jsou malé domácí sítě realizovány tak, že signál internetu je přiváděn od poskytovatele připojení kabelem, z telefonní sítě, nebo je zachycován z okolí jako signál Wi-Fi.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak se pripojit na vzdalenou wifi?

Obecný postup nastavení:

  1. Připojit a nastavit router pomocí PC a webového prohlížeče podle vašich potřeb.
  2. Najít ve správě routeru stránku nebo oddíl označený jako management, remote management, remote access apod.
  3. Nastavit bezpečné DLOUHÉ heslo pro přístup do routeru.
Jak najít podle IP adresy? Bezplatná online služba pro lokalizaci IP adresy. Poloha IP adresy zobrazena v mapě. Součástí výstupu lokace IP adresy je i výpis z databáze WHOIS, která slouží k evidenci údajů o majitelích internetových domén a IP adres.

Podle toho, co všechno se dá zjistit z ip adresy?

Z IP adresy směrovače zjistí, kdo je poskytovatelem vašeho připojení k internetu a také se dozví, kde se asi přibližně nacházíte. Dále budou schopni identifikovat čtvrť či městskou část, ve které bydlíte, ale již nikoliv váš dům. Jak zjistit IP adresu jineho PC? IP adresa routeru

Pokud potřebujete zjistit, jakou IP adresu má router či jiné zařízení, přidělující ostatním zařízením IP adresy v lokální síti, pak tuto adresu naleznete taktéž ve výpisu po zadání řetězce „ipconfig“. Nachází se pod položkou „Default Gateway“.

Jaký je rozdíl mezi IP adresou a doménou?

Systém DNS umožňuje přiřadit k číselné IP adrese určité symbolické jméno, takzvané doménové jméno, které si uživatelé snadno zapamatují a často jej dokáží intuitivně napsat například do webového prohlížeče. Můžete se také zeptat, jak často se mění ip adresa? IP adresa pro běžné připojení k internetu je zpravidla dynamická, neustále se tedy mění. Oproti tomu fixní IP adresa je danému zařízení přidělena natrvalo. Pro vzdálené připojení (například k počítači nebo firemní síti) potřebujete znát veřejnou IP adresu do své kanceláře.

Jak anonymizovat IP adresu?

VPN (zkr. pro Virtual Private Network) je nástroj na anonymizování vaší IP adresy a bezpečný přenos dat mezi 2 účastníky v online spojení. VPN využívá tzv. virtuální tunel, který nabízí anonymizaci přenášených dat aplikováním dodatečné vrstvy šifrování. Jak zamaskovat IP adresu? Svoji IP adresu můžete skrýt mnoha způsoby, avšak nejbezpečnějším a nejjednodušším řešením je Virtuální Privátní Síť (VPN). Služba vám totiž prostřednictvím šifrované sítě serverů po celém světě přidělí IP adresu novou. Svoji online aktivitu tak snadno skryjete před kýmkoliv, koho by mohla zajímat.

Jak zabezpečit verejnou IP adresu?

Pokud máte veřejnou ip adresu, toto není rozhodně dostatečné zabezpečení. Pokud jste provider či správce větší sítě, doporučuji si přístup na WAN ponechat z jedné či dvou adres, nebo z jednoho rozsahu, třeba vaší kanceláře či proxy případně VPN rozsahu.

By Ballman

Jaká jsou rizika Pokud se přihlásím na nezabezpečenou wifi síť? :: Jakou mám veřejnou IP adresu?
Užitečné odkazy