Domovská stránka > K > Kdy Vznikl První Osobní Počítač?

Kdy vznikl první osobní počítač?

Historie a vývoj prvních počítačů

Za úplně první osobní počítač na světě určený výhradně pro jednotlivce se považuje Xerox Alto Computer vyvinutý firmou Xerox roku 1973.

Přečtěte si více

Jak se jmenoval první počítač v Československu?

SAPO (akronym ze slov samočinný počítač) byl první počítač vyrobený v Československu. Pracoval v letech 1958–1960. Jak se jmenoval počítač? ENIAC a MANIAC

V roce 1944 byl na univerzitě v Pensylvánii uveden do provozu elektronkový počítač ENIAC, který byl prvním počítačem, který pracoval podobně jako dnešní počítače. Na rozdíl od Z3 umožňoval vytvoření smyčky i podmíněné skoky a byl Turingovsky úplný.

Může se také zeptat, co je to výstupní zařízení počítače?

Výstupní zařízení je hardware, do kterého počítač zapisuje data. Velká skupina výstupních zařízení slouží k prezentaci dat uživateli – monitory, displeje, tiskárny, plottery, ale také zvukové karty obsluhující zabudované nebo vnější reproduktory či sluchátka. Co je to jednočipový mikropočítač? Jednočipový počítač nebo také anglicky microcontroller (mikrokontrolér, MCU, µC) je většinou monolitický integrovaný obvod obsahující kompletní mikropočítač. Jednočipové počítače se vyznačují velkou spolehlivostí a kompaktností, proto jsou určeny především pro jednoúčelové aplikace jako je řízení, regulace apod.

Podle toho, co je to mikroprocesor?

Mikroprocesor (zkráceně µP či uP) je v informatice označení pro centrální procesorovou jednotku (CPU), která je jako celek integrována do pouzdra jediného integrovaného obvodu nebo nejvýše několika mála integrovaných obvodů. Lidé se také ptají, co to je operační systém? Operační systém je hlavní řídicí program počítače nebo jiného elektronického zařízení. Jeho úkolem je zpřístupnit hardware a software aplikacím a uživatelům. V podstatě je to prostředek, který zajišťuje, abychom s počítačem a jeho jednotlivými komponenty nemuseli komunikovat pomocí jedniček a nul.

Co je to Bakteriofag?

Bakteriofág (zkr. fág) je virus napadající výlučně bakterie. Infikuje bakteriální buňku a pomnoží se v ní, načež bakterii opustí stovky nových virionů, které ji tím zároveň zabijí (odb. zlyzují). Co jsou to Makroviry? Makroviry jsou specifickou skupinou virů, která se šíří prostřednictvím dokumentu, nikoliv prostřednictvím programů jako "klasické viry". Makroviry využívají toho, že dokumenty určitého formátu mohou obsahovat kód, který je spuštěn při práci s dokumentem a který může být virem infikován.

Můžete se také zeptat, co je to provirus?

Provirus je stádium, respektive druh virové infekce, při kterém je nukleová kyselina viru začleněná do genomu hostitelské buňky. Může být neaktivní i několik let a projevit se až při oslabení organismu. Nejčastěji se takto projevují retroviry (HIV).

By Huxley Aristil

Co je to LAN a WAN? :: Co je UDP a TCP?
Užitečné odkazy