Domovská stránka > C > Co Je Wan Na Modemu?

Co je WAN na modemu?

Do portu s názvem WAN připojte kabel od poskytovatele internetu. Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel.

Přečtěte si více

Co je na internetu?

Pojem Internet (složenina předpony inter vyjadřující vztah mezi, a anglického net označujícího síť) se v tomto případě vysvětluje jako celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, které propojují takzvané síťové uzly. Uzlem pak může být počítač nebo zařízení se speciální síťovou funkcí, například router. Co je to WAN konektor? 1 modrý (WAN port – slouží pro připojení k přívodní datové zásuvce poskytovatele) a 4 žluté (pro využití v naši domácí síti – můžeme kabelově připojit jakékoliv zařízení v domácnosti). Zvolíme jeden ze žlutých. Po připojení by nám měl router přidělit IP adresu, zkontrolujeme na síťovém rozhraní počítače.

Co to je adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka. Co to je WPS? WPS (Wi-Fi Protected Setup) je bezdrátový zabezpečovací standard, který vám umožňuje jednoduše připojovat zařízení k bezdrátové síti. Funkci WPS můžete nakonfigurovat prostřednictvím kódu PIN nebo tlačítka WPS. WPS podporuje ověřování pomocí protokolů Open System, WPA-Personal a WPA2-Personal.

Jak zjistit WAN IP adresu?

Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru. Jak nastavit WAN? Vložte AC adaptér vašeho bezdrátového routeru do DC-IN portu a zapojte do zásuvky. Použijte jiný síťový kabel a připojte váš modem do WAN portu vašeho bezdrátového routeru. Použijte svazkový síťový kabel a připojte váš počítač do LAN portu vašeho bezdrátového routeru.

Jak na Wi-Fi?

Jediné dva kabely, které budete muset natrvalo zapojit, jsou napájecí (zapojte podle návodu) a kabel ze zásuvky od vašeho internetového poskytovatele. Ten zapojte do zdířky označené jako WAN, někdy také Internet. Než nastavíte bezdrátovou síť, bude potřeba k routeru připojit kabelem také počítač nebo notebook. Co je to Internet a jak funguje? Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).

Co je to IP adresa a internetová doména?

Prostě k počítači (serveru) na internetu, který má svou IP adresu, přidělíme srozumitelný název, který si lidé snadno zapamatují a který může i napovídat, co se na daném serveru nebo skupině serverů nachází. Takovému názvu se říká doménové jméno, zkráceně doména.

By Ryder Bonine

Jak funguje Wi-Fi a Internet? :: Co znamená jméno Veronika?
Užitečné odkazy