Domovská stránka > C > Co Je To Wan?

Co je to WAN?

Wide Area Network (WAN) (česky rozlehlá síť) je v informatice počítačová síť, která pokrývá rozlehlé geografické území (například síť, která překračuje hranice města, regionu nebo státu). Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet.

Přečtěte si více

Jak vzniká počítačová síť?

Počítačová síť vznikne ve chvíli, kdy dva (někdy se říká minimálně tři) nebo více počítačů propojíme dohromady pomocí telekomunikačního systému za účelem sdílení zdrojů. V praxi je dnes nejrozšířenější síť založena na technologii ethernet a používá protokol TCP/IP. Počítačové sítě se dělí podle řady kritérií. Jaký máme přínos počítačových sítí? Počítačová síť (anglicky computer network) je v informatice označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tak uživatelům komunikaci podle určitých pravidel, za účelem sdílení využívání společných zdrojů nebo výměny zpráv.

Může se také zeptat, co to je wi-fi?

Wi-Fi (nebo také Wi-fi, WiFi, Wifi, wi-fi, wifi) je v informatice označení pro několik standardů IEEE 802.11 popisujících bezdrátovou komunikaci v počítačových sítích (též Wireless LAN, WLAN). Co je potřeba pro připojení do počítačové sítě? Připojení do sítě a nastavení počítače

  1. Síťová karta. Musíte vlastnit počítač se síťovou kartou typu Ethernet s rychlostí minimálně 10/100 Mbit s konektorem RJ-45.
  2. Kabel typu RJ-45.
  3. Datové zásuvky na pokoji.
  4. Nastavení počítače.

Jaký je rozdíl mezi LAN a WAN?

LANWAN

LANWAN
kvůli čemu se zřizujíspíše pro potřeby sdíleníspíše pro potřeby komunikace
Co je WAN na modemu? Do portu s názvem WAN připojte kabel od poskytovatele internetu. Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel.

Co je WAN IP?

1. Router WAN IP adresa - Toto je IP adresa od vašeho poskytovatele Internetu pro přístup k Internetu. Tato adresa WAN IP bude použita také pro přístup k PC z venku. Kdy vznikly počítačové sítě? Počítačová síť je spojení dvou a více počítačů a skládá se z kabelů, aktivních prvků a koncových zařízení. V roce 1969 byla spuštěna první, a to vojenská počítačová síť se jménem ARPANET, která byla zárodkem toho, co dnes chápeme jako Internet.

Tak jak vznikl arpanet?

Základní myšlenky. Vznik ARPANETu byl financován grantovou agenturou ARPA (později přejmenovanou na DARPA – Defense Advanced Research Projects Agency) ministerstva obrany USA. Původně pouze experimentální síť měla ověřit fungování systému při využití přepojování paketů, což přinášelo maximální robustnost.

By Fennell Cernak

Jak je tvořena síť Internet? :: Jak rozšířit operační paměť?
Užitečné odkazy