Domovská stránka > J > Jak Uvést Citát?

Jak uvést citát?

Citát (přímá citace) znamená, že cizí text přebíráme přesně tak, jak je uveden ve zdrojovém dokumentu (pro názornost jsme v příkladu je text zvýraznili oranžovou barvou). Text musí být graficky oddělen od ostatního textu pomocí uvozovek (tj. musí být jednoznačně zřejmé, kde citace začíná a kde končí).

Přečtěte si více

Jak se cituje poster?

prezentován nebo Název celého dokumentu, kde byl poster publikován, číslo strany. Přístup ke zdroji. OPĚLA, Petr. A Hot Flow Curve Approximation via Biology-Inspired Algorithms [poster]. Jak udělat citaci v Powerpointu? Chcete -li citovat obrázek nebo fotografii v aplikaci PowerPoint, musíte nejprve otevřít prezentaci aplikace PowerPoint a vložit obrázek nebo obrázek. Chcete -li k obrázku přidat citát, musíte přidat textové pole. To provedete kliknutím na Vložit> Textové pole na pásu karet.

Jak citovat z idnes?

Nejedná se tedy o elektronickou verzi tištěných novin, ale zpravodajský server, kde články vycházejí nezávisle na tištěné verzi, proto je citujeme jako příspěvek na webu. U příspěvku je také potřeba uvádět celé datum a čas zveřejnění, vč. Jak psát uvozovky v uvozovkách? “ Je‑li uvozovací věta do přímé řeči nebo citátu vložena, označuje se počátečním a koncovým uvozovacím znaménkem každý jednotlivý úsek přímé řeči nebo citátu. Druhé uvozovací znaménko se píše až za tečku, čárku atd., např. „Měl jsem velká očekávání,“ pravil Luboš, „ale už po prvních dnech jsem odhalil svou naivitu.

Jak citovat tamtéž?

Abychom nemuseli u stejných odkazů pod čarou, které jdou přímo za sebou, uvádět znovu zkrácenou citaci, můžeme použít slovo Tamtéž a uvést jen stranu (viz příklad). Na intrapersonální úrovni se komunikační výzkum soustře- ďuje na zpracování informace18. Jak citovat cizojazyčné zdroje? Pokud přebíráte text z cizojazyčného zdroje a chcete-li jej uvést doslovně, tj. využít přímé citace, snažíte se daný text co nejpřesněji přeložit (pozor však na tzv. otrocký překlad), dáte jej do uvozovek a kurzívy a doplníte poznámkou, že se jedná o Váš vlastní překlad (např.

Jak se citují noviny?

Název: podnázev článku. Název: podnázev zdrojového dokumentu [druh nosiče]. Vydání. Datum vydání zdrojového dokumentu, svazek (ročník), číslo, datum aktualizace/revize [datum citování u online dokumentů], lokace v rámci zdrojového dokumentu. Může se také zeptat, jak se cituje z archivu? Údaje o citovaných archivních pramenech uvádějte v tomto pořadí: název instituce, název fondu či sbírky, inventární číslo, signatura, číslo kartonu/knihy/složky/spisu/folia, resp. paginy. Používejte tyto zkratky: inv. č., sign., kart., fol., fasc., pag.

Lidé se také ptají, jak citovat z přednášek?

Citace vysokoškolské přednášky

  1. příjmení – příjmení přednášejícího.
  2. jméno – jméno přednášejícího.
  3. téma – název přednášky.
  4. předmět – předmět vyučovaný na dané vysoké škole, jehož výukou byla přednáška součástí
  5. obor – obor studia, pro nějž je předmět určen.
  6. fakulta – fakulta vysoké školy, na níž byla přednáška přednesena.

By Karrie Colejr

Jak odemknout iPhone kdyz nejde displej? :: Jak se parafrázuje?
Užitečné odkazy