Domovská stránka > J > Jak Se Parafrázuje?

Jak se parafrázuje?

Parafrázi nijak graficky nedodlišujeme od ostatního textu a vždy ji opatříme citací. Bez ohledu na délku parafráze ji formulujeme tak, aby bylo čtenáři zcela zřejmé, kde parafráze začíná a kde končí (jakými způsoby viz níže příklady).

Přečtěte si více

Co je to citace?

Citace není v češtině zcela jednoznačný termín. Nejčastěji se užívá ve smyslu uvedení použitého zdroje. ČSN ISO 690 citaci definuje jako „data, popisující informační zdroj nebo jeho část dostatečně přesně a podrobně pro identifikaci a umožnění jeho vyhledávání“. Jak správně citovat prezentaci? Jak by citace měla vypadat v praxi?

  1. Citace webové stránky: Jméno autora stránky (je-li uvedeno). Název stránky (tag "title") [online].
  2. Citace knihy: PŘÍJMENÍ, Jméno. Název knihy : podnázev.
  3. Citace časopisu: Název. Místo vydání : Název nakladatelství, roky vydání (od-do), ročník (od-do).

Jak označit citace v textu?

Odkaz v textu

Jméno tvůrce a rok vydání citovaného zdroje jsou uvedeny v textu ve formě jméno-datum v kulatých závorkách. Pokud se jméno tvůrce vyskytuje přirozeně v textu, následuje pouze rok v kulatých závorkách. Lokace citace ve zdroji (rozsah stran, ze kterých bylo citováno) se uvádí do kulatých závorek za rok.
Jak se citují skripta? Název: podnázev. Vedlejší název [Typ nosiče]. Další tvůrce. Místo publikování: Nakladatel, Datum publikování, Datum aktualizace/revize [Datum citování].

Pokud jde o to, jak parafrazovat zakon?

Tvůrce. Typ dokumentu, číslo a rok zveřejnění ve sbírce, datum schválení, název. In: Sbírka zákonů datum. ISSN. Jak citovat nepřímo? - Nepřímá citace je přepis cizí myšlenky za pomocí vlastní formulace (tj. parafráze). Není graficky zvýrazněna. V obou případech se uvede odkaz na zdroj, odkud byl údaj převzat (tzv.

Co to je parafráze?

Parafráze je interpretace cizích myšlenek vlastními slovy, vždy citujeme, a to stejně jako u přímých citací. Parafrází se nerozumí, že v dané větě vyměníte pár slov, úroveň parafráze určuje, nakolik jste byli schopni porozumět dané problematice. Když to vezmeme v úvahu, co je podnázev? Název díla: podnázev díla. Podřízená odpovědnost (překladatel, ilustrátor apod., případně editor neboli sestavovatel – v případě, že není uveden autor). Označení vydání. Místo vydání: Nakladatel, rok vydání.

A další otázka, co je úplná bibliografická citace?

Bibliografická citace je údaj o dokumentu ve správné formě, který autor použil při vytváření nějaké práce. Název pochází z anglického slova citation – což znamená převzatá část textu. Je to tedy část nějakého textu, který je přepsaný doslovně.

By Corwun Spalla

Jak uvést citát? :: Co je to spyware?
Užitečné odkazy