Domovská stránka > C > Co Je To Spyware?

Co je to spyware?

Spyware je typ malware, který je velice obtížné odhalit. Skrytě sbírá informace o vašem chování na internetu, historii prohlížených stránek nebo jiné osobní údaje (například čísla kreditních karet). Často také posílá bez vašeho vědomí tyto informace přes internet třetím stranám.

Přečtěte si více

Jak odstranit malware z Windows 10?

Odebrání malwaru z počítače Windows

  1. Otevřete nastavení Zabezpečení Windows.
  2. Vyberte možnost Ochrana před viry & hrozbami > možnosti kontroly.
  3. Vyberte Windows Defender Offline skenování a pak vyberte Zkontrolovat nyní.
Kde se mnozi viry? Viry nemají vlastní metabolismus a k rozmnožování potřebují hostitelskou buňku, která jim poskytne enzymy a stavební látky potřebné k tvorbě nových virionů vnitrobuněční parazité. Vir se naváže na specifickou povrchovou strukturu hostitele, která slouží jako receptor.

Co ničí viry?

Bylinky, které nám pomohou v boji proti virům: eleuterokok, grapefruit, žampion, šiitake či vrba. Bylinky působící antibakteriálně jsou pak lichořeřišnice, česnek, lékořice či bazalka posvátná. Pokud jde o to, kdy byl objeven první virus? Za zakladatele virologie se někdy považuje ruský vědec Dmitrij Ivanovskij, který roku 1892 filtroval buněčnou šťávu tabáku a objekty způsobující mozaiku tabáku tímto filtrem prošly. Teprve později byly tyto objekty nazvány viry a vznikla tak virologie. Dodnes je virus tabákové mozaiky považován za první objevený virus.

Jak poznat zavirovaný telefon?

Pokud máte pocit, že celý telefon funguje výrazně pomaleji, rychleji se zahřívá, zamrzá nebo se samovolně restartuje, může to znamenat právě virus v mobilu. Velmi často mohou selhávat aplikace, obzvláště ty určené k surfování. Aplikace se mohou samy vypínat, být extrémně pomalé nebo zobrazovat reklamy. Jak na malware v mobilu? Ve většině případů si vystačíte s bezplatnou aplikací od seriózního antivirového vývojáře. Například Avast Mobile Security pro Android vás ochrání před viry, malwarem a spywarem.

Co nepatří mezi malware?

Naopak jako malware by neměl být označován software, který sice obsahuje chyby (které mohou způsobit škodu), ale byl napsán pro legitimní účely. Jak odstranit vir z notebooku? Virus Cleaner je nástroj, pomocí kterého můžete odstranit vybrané viry z vašeho počítače. Když avast! Virus Cleaner najde na počítači známý virus a odstraní ho, odstraní spolu s ním i jeho pracovní a dočasné soubory. Totéž platí pro virové záznamy v registru apod.

Když to vezmeme v úvahu, jak poznat zavirovany notebook?

Zavirovaný počítač většinou poznáte. Pracuje nepředvídatelně, systém padá, objevuje se závratné zpomalení výkonu bez zjevných příčin… Mnohdy se ale nechtěná infekce ukrývá hodně hluboko v útrobách vašeho operačního systému a jeho negativního působení si jako uživatel ani nevšimnete.

By Siberson Rowlie

Jak se parafrázuje? :: Jak se bránit proti malware?
Užitečné odkazy