Domovská stránka > C > Co Znamená Z?

Co znamená z?

Podle ruského novináře a reportéra Kamila Galeeva se nabízejí hned dvě vysvětlení pro to, co Rusy používaný symbol „Z“ znamená. Podle jedné verze je symbolem označovaný Západ (rusky Zapad) jako blok demokratických zemí, druhá verze písmeno vysvětluje jako zkratku pro „Za pobědu“, což v ruštině znamená „za vítězství“.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak psát přehlásky na klávesnici?

JAK SE PÍŠE PŘEHLÁSKA NAPŘÍMO

Klávesu pro její zápis najdeme hned vedle Enteru. Kromě přehlásky jsou na ní ještě symboly ' (apostrof), | (svislá čára) a \ (obrácené lomítko). Tu stačí jednou stisknout a následně stisknou klávesu pro písmeno, které má být jejím nositelem.
Jak se píše přehlasované u na klávesnici? Stačí stisknout a držet levý Alt a poté na numerickém bloku napsat číslo 0252.

Jak se dělá Přehlasované o na klávesnici?

Pokud vlastníte počítač s numerickou sekcí, můžete přehlasované o napsat také prostřednictvím kombinace kláves ALT + 0246. Co znamená azbuka? Slovo azbuka je zkratkou, utvořenou ze začátečních hlásek názvů prvních písmen abecedy: a (az), b (buki); obdobně jsou odvozena i pojmenování jiných písemných soustav, např. „abeceda“, „alfabeta“, „alefbet“, „abugida“ nebo „bopomofo“.

Ve kterých státech se píše azbukou?

Čečenština (od roku 1938; mezi lety 1991–2000 užívána také latinka) Darginština (azbuka: А, Б, В, Г, Гъ, Гь, ГӀ, Д, Е, Ё, Ж, З, И, Й, К, Къ, Кь, КӀ, Л, М, Н, О, П, ПӀ, Р, С, Т, ТӀ, У, Ф, Х, Хъ, Хь, ХӀ, Ц, ЦӀ, Ч, ЧӀ, Ш, Щ, Ъ, Ы, Ь, Э, Ю, Я) Také, co to je cyrilice? Z dávného řeckého písma nevznikla jen celosvětově rozšířená latinka. Byla z něj odvozena také cyrilice. Původně šlo o písmo, určené výhradně k zápisu staroslověnštiny. Postupně se však začalo používat zejména pro zápis církevní slovanštiny, která na dávný slovanský jazyk přímo navázala.

Podle toho, jak se řekne rusky jazyk?

Ruština (русский язык)
ISO 639-1ru
ISO 639-2rus (B) rus (T)
ISO 639-3rus
EthnologueRUS
Jak se řekne rusky Ahoj? До встречи, Эми. Ahoj, kámo. Привет, приятель.

Lidé se také ptají, jak se řekne rusky dobrý den?

До́брый день., Здра́вствуйте. dobrý: Dobrý den! До́брый день!

By Allen

Jak rychle psát na mobilu? :: Jak se na klávesnici píše odmocnina?
Užitečné odkazy