Domovská stránka > J > Jak Funguje Intranet?

Jak funguje intranet?

Intranet je zvláštní druh aplikace, jejímž hlavním úkolem je usnadnit sdílení informací v rámci firmy. Často má podobu specializovaného webu, který ale není dostupný veřejnosti – je skrytý za formulářem vyžadujícím autentizaci uživatele. Případně může být dostupný pomocí VPN přístupu.

Přečtěte si více

Co by měl obsahovat intranet?

Intranet má vypadat jako komunikační nástroj roku 2020

Po vizuální i funkční stránce by měl odpovídat tomu, na co jsou lidé zvyklí z webových stránek. Týká se to zejména vzhledu a intuitivní navigace. Inspirací mohou být v tomto směru nejlepší e-shopy.
Co to je intranet? Intranet je v informatice označení pro část počítačové sítě, která používá stejné technologie jako Internet (rodinu protokolů TCP/IP, přenosový protokol HTTP atp.). Na rozdíl od Internetu je však intranet privátní („soukromý“, „interní“), tj.

Můžete se také zeptat, co to je extranet?

Extranet je označení používané pro specifický případ aplikace mechanismů, přístupů a protokolů uplatňovaných v Internetu (a Intranetu) na množinu spolupracujících ekonomických subjektů. Typickými uživateli Extranetu jsou partneři ekonomického subjektu. Přístup ke zdrojům Extranetu je řízen a kontrolován.

By Swords Yahn

Jak vytvořit recovery partition? :: Jak se naučit malovat na tabletu?
Užitečné odkazy