Domovská stránka > J > Jak Platit Telefonem Místo Karty?

Jak platit telefonem místo karty?

Toto „placení přes mobil“ je velmi jednoduché: Vezmete do ruky telefon, přiložíte jej k terminálu stejně jako běžnou bezkontaktní kartu, zadáte do něj PIN a máte zaplaceno. Nejpromyšlenější jsou komplexní řešení jako Google Pay nebo Apple Pay, přičemž obě jmenované služby už bez problémů běží i v Česku.

Přečtěte si více

Jak se plati telefonem?

V obchodě, kde přijímají platby mobilem, stačí zařízení (telefon nebo chytré hodinky) přiložit k bezkontaktnímu terminálu a je hotovo. Pokud hodnota nákupu při platbe pomocí Google Pay převýší 500 Kč, bude potřeba odemknout telefon pomocí PINu, hesla, zámku, otisku prstu nebo skenu obličeje. Tak jak platit telefonem s nfc? Dá se říci, že telefon s NFC lze používat místo platební karty. Zda Váš telefon podporuje NFC zjistíte z technické specifikace nebo ze systémového nastavení přímo v mobilu, kde byste měli najít přepínač NFC. Při zapnuté funkci NFC pak stačí přiložit k platebnímu terminálu mobil a proběhne platba.

Jak používat NFC v mobilu?

NFC vysílá nebo přijímá data na základě rádiových vln, což je stejný princip, na kterém funguje Bluetooth, Wi-Fi a další bezdrátové signály. Od Bluetooth a Wi-Fi se však NFC odlišuje tím, že k přenosu informací používá elektromagnetickou indukci. Díky tomu může být komunikace navázána i s pasivními součástkami. Může se také zeptat, jak se platí kartou v mobilu? Jak platit mobilním telefonem

  1. Přidejte si kartu Visa do mobilního telefonu nebo jiného mobilního zařízení podporujícího platby. Close Modal.
  2. Najděte na terminálu pokladny symbol bezkontaktních plateb. Close Modal.
  3. Zaplaťte přidržením telefonu nebo zařízení nad symbolem pro placení

A další otázka, jak platit mobilem bez nfc?

Potřebujete jen chytrý telefon s operačním systémem Android a iOS, poté si stáhnete aplikaci InCard, vložíte údaje o jakékoli platební kartě MasterCard nebo Visa, odemknete ji pro platby na internetu a můžete ji začít používat. Proč nejde platit telefonem? Zkontrolujte, že je software ve vašem telefonu certifikován funkcí Play Protect. Pokud jste svůj telefon upravovali, zkontrolujte, že splňuje standardy bezpečnosti. Služba Google Pay nemusí fungovat na telefonech, které: Využívají vývojářské verze systému Android.

Jak nastavit placení mobilem?

Ve zkratce: nainstalujete si aplikaci Google Pay / Apple Pay apod., vložíte do ní údaje k platební kartě a můžete začít nakupovat. V kamenném obchodě pak jen „probudíte“ mobil čili rozsvítíte displej a přiložíte k platebnímu terminálu (v případě platby nad 500 Kč zadáváte PIN k aplikaci. Jak platit mobilem Revolut? My v redakci naštěstí máme fyzickou Revolut kartu od Mastercard a můžeme potvrdit, že placení mobilem opravdu funguje. Přidání karty do Google Pay (Android Pay) se neliší od klasických bank, zadáte údaje z karty, adresu, číslo telefonu, přijde vám kód, kterým kartu aktivujete a vše je připraveno k placení.

A další otázka, jak platit telefonem xiaomi?

Abyste mohli mobilním telefonem normálně platit, musíte jít do nastavení a rozbalit si rozšířené možnosti sekce Sítě a bezdrátové technologie. Zde kliknout na položku Pozice bezpečnostních prvků a vybrat „Použít peněženku HCE“.

By Lorien Boumthavee

Jak platit mobilem Xiaomi? :: Jak aktivovat NFC v telefonu?
Užitečné odkazy