Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Mobilním Telefonem A Smartphonem?

Jaký je rozdíl mezi mobilním telefonem a smartphonem?

Pokud je telefon zpravidla malé zařízení, které se snadno vejde do ruky, pak je smartphone často dvakrát tak velký. Ale to má své vlastní plus - velkou velikost obrazovky. Pokud je tedy telefon spokojený s úhlopříčkou displeje 1,5 až 2 palce, může mít smartphone úhlopříčku displeje od 3,5 palce do 7 palců!

Přečtěte si více

Podle toho, co je to smartfon?

Chytrý telefon (běžně také anglicky smartphone, čti [smartfoun]) je mobilní telefon, který využívá pokročilý mobilní operační systém a aplikační rozhraní, jež umožní instalaci nebo úpravy programů. Také, jak na chytrý telefon? Chytrý telefon, anglicky smartphone [smártfoun]. Je to počítač, který se vejde do kapsy. Má operační systém, jeho funkce je možné rozšířit nespočtem aplikací, umí fotit, navigovat a nahradí celou řadu dalších přístrojů.

Co je to telefon?

Telefon (řecky: téle = vzdálený a fóné = hlas) je telekomunikační zařízení, které přenáší hovor (zvuk) prostřednictvím elektrických signálů. Pokusně se vyskytly i telefony založené na jiných principech. Co je to i Phone? iPhone (výslovnost [ˈaifəun]) je smartphone společnosti Apple, který svou popularitou definoval celou kategorii chytrých mobilních telefonů.

Také, co obsahuje mobil?

Mobilní telefon v sobě obsahuje několik desítek kovů (zlato, nikl, stříbro, plati- nu, měď, chrom, cín, křemík a další). Jeho součástí jsou mikročipy, ve kterých se používají velmi tvrdé a vysoce vodivé prvky. Kdy vznikly smartphony? Již v roce 1994 se svět dočkal zařízení, které můžeme brát jako první smartphone. Byl jím IBM Simon. Nechyběl mu dotykový displej a vestavěné aplikace pro správu kontaktů, kalkulačka, kalendář či zápisník. Na tento druh mobilních telefonů navázala Nokia s prvním komunikátorem Nokia 9000 v roce 1996.

Na jakém principu funguje mobilní telefon?

Telefon totiž v síti GSM (na rozdíl od rádiového NMT) vysílá digitálně a veškerá komunikace se navíc šifruje. O to se stará tzv. D/A-A/D převodník, který zvuky z mikrofonu převádí na data a naopak nuly a jedničky přijaté z vysílače převádí na elektrické napětí, z něhož pak v reproduktoru vznikne zvuk (hlas). Jak vybrat telefon pro seniory? Telefon pro seniory může být chytrý dotykový, nebo tlačítkový se základními funkcemi volání a psaní SMS. Vždy by měl mít velká tlačítka a větší, přehledný a dobře čitelný displej. Oproti tlačítkovým telefonům má navíc SOS tlačítko a zpravidla jen základní výbavu.

Jak ovládat jiný telefon?

Stačí stáhnout instalační balíček a v prvním kroku zvolit možnost Pouze spustit.

  1. TeamViewer v režimu spuštění
  2. Aplikace čeká na zadání Partnerského ID.
  3. Partnerské ID v aplikaci TeamViewer QuickSupport.
  4. Zadání partnerského ID a připojení
  5. Nyní můžete s telefonem pracovat tak, jako byste ho měli v ruce.

By Amorette Textor

Jak zprovoznit mobilní telefon? :: Co je primární a sekundární?
Užitečné odkazy